Promo

Upoznajte Neptuniu, inspirisanu okeanom










Najneobičniji gin na svijetu predstavio je svoje novo, specifično i limitirano izdanje u predivnom ambijentu bašte Hotela Integra u Banja Luci! Posebnost ovog izdanja ogleda se u tome što pravi valove. Doslovno.

Škotska destilerija napravila je još neobičniji gin, ako je to uopšte moguće, koji je doživio i svoju bh. premijeru.

More je sve. More je mistično, nepredvidivo, a u tome je inspiraciju za kreiranje njegovog okusa pronašla Lesley Gracie! “Željela sam da dočaram more uz pomoć biljaka iz naše botaničke bašte. Osim toga željela sam da pokažem i moćnost valova koji zapljuskuju obale Ayrshira,” istakla je Gracie. Iz tih razloga je novi Hendrick’s gin nazvala po antičkom rimskom bogu mora Neptunu.

Možda će Vas zanimati i:

Neptuniu karakterišu svježe note karakteristične za biljke koje su svoje stanište našle na morskoj obali, a koje osnažuju Hendrick’sov posebni okus krastavca i ruže, kulminirajući u oštrini citrusa.

Inače, receptura svakog Hendrick’s gina je strogo čuvana tajna kako bi se spriječilo kopiranje njegovog specifičnog okusa. Jedna od tri osobe na svijetu koja je čuvar ove tajne je Lesley Gracie, koja je i zaslužna za njegov recept.

Lesley je po struci diplomirana hemičarka i radila je u industriji lijekova godinama – sve do preseljenja u Južni Ayrshir i početka rada u William Grant & Sons. Krajem prošlog milenija odnosno 1999. godine kompanija je odlučila kreirati ultra – premium gin, te je Lesley provela stotine sati u laboratoriji kreirajući napitak koji predstavlja delikatnu mješavinu standardnih sastojaka za gin poput borovica, odstajalog korijena angelice, korijander i peruniku, ali i specifičnije dodatke poput kamilice i infuzije krastavca i ruže.



Back to top button