IstaknutoPromo

Ljetna STEM akademija u Tuzli: Priuštite svojoj djeci nezaboravan raspust













Ljetna STEM akademija u Tuzli je edukacijsko-rekreativno-zabavni program za djecu uzrasta 8 do 14 godina. Predstavlja jedinstven spoj obrazovanja u najzanimljivijim STEM oblastima – robotici i programiranju sa školom jahanja.

Program se realizuje u terminima od 05.07.2021. godine i 12.07.2021. godine.

Ljetna STEM akademija je podjednako namijenjena djeci koja nisu do sada pohađala naše standardne STEM programe i dosadašnjim polaznicima STEM akademije.

Kreirali smo modularan program u kom odabirete i kombinujete module prema interesovanjima Vaše djece i odgovarajućem budžetu. Pružite svojoj djeci najbolji i najzabavniji raspust do sada, boravak u prirodi, druženje sa vršnjacima, sve ono što im je nedostajalo proteklih mjeseci, prijavom na https://bit.ly/2SjOXa3

Programi Ljetne STEM akademije:

  • Program 1: : robotika i programiranje + škola jahanja (10 radnih dana – 40 časova)
  • Program 2: robotika i programiranje + škola jahanja (5 radnih dana – 20 časova)
  • Program 3: robotika i programiranje (10 radnih dana – 20 časova)
  • Program 4 robotika i programiranje (5 radnih dana – 10 časova)

Program 1 i Program 3 realizuju se samo u terminu od 05.07.2021. godine.

O STEM akademiji

Program STEM akademije za djecu i mlade usmjeren je na razvoj logičkog razmišljanja, kreativnosti, kolaboracijskih, komunikacijskih i prezentacijskih vještina a kroz edukaciju u područjima programiranja, robotike, inženjerstva, elektronike, logike i dizajna, tehnologija u oblaku.

Sam pojam STEM dolazi iz engleskog jezika, to je akronim satkan od početnih slova četiri područja – Science (nauka), Technology (tehnologija), Engineering (inženjerstvo) i Mathematics (matematika).

Naša STEM djeca i mladi u okviru akademije uče se logici, istraživanju i promišljanju, programiranju, robotici, korištenju alata za obradu teksta, slike, zvuka i videa, upotrebi tehnologija u oblaku, sigurnoj i odgovornoj digitalnoj komunikaciji i kolaboraciji, kroz samostalan i timski rad. Naš sveobuhvatni obrazovni program STEM akademije usmjeren je ka razvoju znanja i kompetencija neophodnih svakom pojedincu u digitalnom dobu, uvodeći polaznike u svijet njihove budućnosti.

Finska poslovica kaže: „Pamtimo samo ono što smo naučili s radošću“. Ako imate dijete koje je zaigrano, željno istraživanja i želite mu obezbijediti znanja i kompetencije za snalaženje u digitalnom dobu – ovo je program za njega/nju. Ako imate dijete koje silno voli programiranje i robote – ovo je program za njega/nju, bez obzira da li već posjeduje ili ne određene digitalne vještine.

O školi jahanja

Školu jahanja realizujemo u saradnji sa Konjičkim klubom Mango Tuzla, kroz treninge jahanja, gdje ćemo djecu upoznati sa osnovama manevrisanja,  različitim tehnikama jahanja, jahačkom opreme, te osnovama o brizi i uzgoju konja.

PRIJAVITE SVOJE DIJETE NA LJETNU STEM AKADEMIJU putem obrasca: https://bit.ly/2SjOXa3

Dodatne informacije na stem@empirica.ba ili putem naše Facebook stranice https://www.facebook.com/STEMakademija



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button