Sport

Čeferin i Begić otvaraju nove prostorije krovne kuće bh. fudbala u Sarajevu










Predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin doputovat će 22. novembra u Sarajevo, gdje će prisustvovati zvaničnom otvaranju novih prostorija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Brojni gosti

Čeferin će biti na čelu delegacije UEFA-e koja će prisustvovati ceremoniji otvaranja novog administrativnog sjedišta Saveza, saznajemo u FSBiH. Predsjednici Čeferin i Begić zajedno će presjeći crvenu vrpcu na novoj zgradi Saveza, koja se nalazi prekoputa RTV Doma (bivša zgrada Geodetskog zavoda).

Očekujemo potvrdu dolaska i delegacije FIFA-e, na čijem čelu bi trebao biti predsjednik Đani Infantino (Giovanni). Inače, očekujemo dolazak 14 delegacija nacionalnih saveza.

Kako nam je potvrđeno u kući bh. fudbala, Čeferin će u našem glavnom gradu održati i radni sastanak s predsjednikom FSBiH Elvedinom Begićem. Ostale informacije o ovom događaju bit će poznate uskoro, od tačnog vremena otvaranja novog administrativnog sjedišta Saveza do svih ostalih detalja, javlja izvor “Dnevnog avaza” iz Nogometnog saveza BiH.

 Javna licitacija

Nova zgrada Saveza, koja se nalazi na Bulevaru Meše Selimovića, kupljena je putem sudske prodaje na javnoj licitaciji za šest miliona KM, a u njenu adaptaciju su uložena značajna sredstva. Kako nezvanično saznajemo, između 1,5 i dva miliona KM.

Osim vlastitih sredstava, za kupovinu i renoviranje poslovne zgrade dio sredstava FSBiH je osigurao putem UEFA investicionog projekta, te FIFA razvojnog fonda, saznajemo u kući bh. fudbala Najveći dio novih prostorija koristit će FSBiH, a predviđeno je da se izdaje dio koji prevazilazi potrebe Saveza.

Tri sale

U sklopu nove zgrade Saveza  površine 5.900  kvadratnih metara nalazi se kongresni centar sa tri sale, muzej, trofejna sala, fan šop, restoran sa kuhinjom, podzemna garaža i vanjska parking mjesta za ukupno 80 vozila, te fontana, zelene površine… Kancelarijski prostori su usklađeni s potrebama generalnog sekretarijata.

Avaz

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button