Vijesti

Cesar iščupan iz majčinog zagrljaja i odveden bos bez ičega: Otac ne želi da kaže gdje su










Nakon što je Nina Kuluz sa sestrom Vanjom doputovala u Italiju, agonija majke i dalje ne prestaje. Naime, kako je Nina rekla, još nije vidjela svog devetogodišnjeg sina, usprkos svom trudu da dođe do njega. Ona i Cesare su se telefonski čuli u posljednja dva dana, ali otac, tvrdi Nina, ne želi reći gdje se nalazi s njihovim sinom.

Cesare je dva puta u posljednja dva dana nazvao mamu. Oba puta samo je ponavljao da dođe po njega, opisivao do u detalja stan gdje se nalaze kako bi ga ona mogla naći“, rekla je dječakova teta Vanja Kuluz.

Danas ujutro očajne sestre su bile u talijanskom Centru za socijalnu skrb, gdje su odlučile potražiti pomoć. I policija je pokušala kontaktirati Alessandra Avenatija, ali se ne javlja, kaže Kuluz.

Avenati je nazvao Ninu dok smo bili u Centru za socijalnu skrb u Torinu i rekao joj je da su otputovali i da joj neće dati da vidi malog niti da ga čuje… U pozadini smo čuli dječaka kako urla i plače. Radnica Centra je sve čula i jedini komentar je da ona ne zna da je to Cesare“, rekla je Vanja Kuluz za “100posto“.

ČITAJ VIŠE: VIDEO / Mučne scene iz Splita: Cesarea odveli od majke

Nina Avenatija stalno zove i šalje mu poruke da želi vidjeti sina.

Ne vidim kako misli izgraditi zdrav odnos sa sinom nakon nasilnog odvođenja i sadašnje zabrane da vidi svoju mamu i onemogućavanja da se čuju, osim kad on to odluči a ne kad dijete poželi čuti i vidjeti svoju mamu. Tu su u istom gradu a on im ne dozvoljava kontakt“, kaže teta.

Ovo što se događa u jednu ruku u skladu s očekivanja, dodaje, jer je sud davno konstatirao kako otac nije spreman uložiti nikakav napor da djetetu u Italiji osigura nazočnost mame, premda je u medijima i na društvenim mrežama govorio suprotno.

To nije otmica jer on ima skrbništvo nad djetetom, ali s obzirom u kakvom stanju ga je odveo i nasilno isčupao i s obzirom na nalaze i što proživljava tražit ćemo da ga što prije lociraju i utvrde u kakvom je stanju. Svi su ponavljali da je za ublažavanje traume potrebna prisutnost majke, a sad imamo situaciju gdje otac ne želi majci ni blizu iako dijete pati“, rekla je teta.

Kontaktirali smo advokata Nine Kuluz Mišu Živaljića koji nam je rekao: “Ako joj otac bude branio viđanja, tražit ćemo od suda privremenu mjeru da joj omogući kontakte s djetetom“.

19. juna je naprasno izbrisano osam godina Cesarevog života. Iščupan je iz majčinog zagrljaja i odveden bos bez ičega, nije imao priliku ponijeti sa sobom ništa što je njemu blisko. Ni najdražu igračku ili knjigu. Njegovi baba i dida, njegova maca, prijatelji… Iduće sedmice mu prijatelji odlaze po svoje svjedodžbe, a njegova pohvalnica ga čeka“, rekla je u suzama Vanja Kuluz, za “100posto“.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button