SportU fokusu

KASNO SE PROBUDILI: Neslavan oproštaj Slobode od tušanjske publike (FOTO)










Fudbaleri Slobode doživjeli su neočekivan poraz od ekipe Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Gosti su na Tušnju danas pokazali kvalitet više te su sasvim zasluženo pobijedili rezultatom 2:3.

Bezvoljni tuzlanski tim bio je potpuno bezopasan. Gosti su sve to iskoristili i do poluvremena postigli tri gola. U 20. minuti mrežu Muminovića načeo je Amer Hiroš, da bi se dva minuta kasnije u listu strijelaca upisao i napadač Aganspahić.

Kada se očekivao kraj prvog dijela, Mladost je postigla i treći pogodak. Regoje je izveo fantastičan slobodnjak, lopta je pogodila prečku, a na odbijenu loptu naletio je Čomor te svojim golom “zapečatio” sudbinu Slobode u ovom susretu.

U nastavku je ritam utakmice pao. Sloboda je i dalje bila bezopasna u većem dijelu drugog poluvremena, ali su ipak uspjeli postići dva gola. Prvo je Ignjatović u 86. minuti smanjio na 1:3, da bi rezervista Maksimović uspio drugim golom za svoj tim ublažiti poraz Slobode.

Fudbaleri Slobode su nakon poraza očekivano u svlačionicu ispraćeni zvižducima, što je sigurno bio dokaz da je malobrojna publika izuzetno nezadovoljna igrom svojih pulena.

Tuzlaci u posljednjem kolu u ovoj sezoni gostuju kod banjalučkog Borca, dok će Mladost na svom terenu u Doboju kod Kaknja dočekati zenički Čelik. Susreti se igraju narednog vikenda.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button