Sport

Banovićanke dočekuju zagrebačku Trešnjevku na domaćem terenu










ŽKK RMU Banovići u okviru 4.kola WABA lige na domaćem terenu dočekuje zagrebačku ekipu Trešnjevke. Susret se igra u SKC Banovići, u srijedu 24. oktobra od 18:30h.

Banovićanke još uvijek nisu upisale niti jednu pobjedu u ovom regionalnom takmičenju, ali prema riječima trenera Jurčenka, u ovom kolu imaju i više nego realne šanse.

Možda će Vas zanimati i:

Za nas je ovo jedna ozbiljna utakmica jer jako želimo pobjedu. Potrebna nam je zbog nastavka takmičenja, odnosno kako bismo popravili atmosferu u ekipi nakon tri uzastopna poraza. Trešnjevka je ekipa s kojom sam siguran da ćemo se moći nositi i da iz ove utakmice možemo izvući rezultat u našu korist. Još da nas malo sreća posluži i biće sve onako kako planiramo“, rekao je Jurčenko uoči utakmice.

Iako oba kvalitetna sastava, niti jedna od ekipa koje će igrati u srijedu u Banovićima nemaju niti jednu upisanu pobjedu u prva 3 kola lige. Zato će biti interesantno vidjeti ko će upisati prvu pobjedu u međusobnom duelu. Blaga prednost je na strani Banovićanki, jer igraju na domaćem terenu gdje, već tradicionalno, imaju publiku koja je njihov 6.igrač.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button