Sport

Kvalifikacije za SP: Zmajevi večeras odmjeravaju snage s Gibraltarom










Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će stadionu Algarve u Farou odmjeriti snage sa Gibraltarom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Zmajevi su sinoć na ovom stadionu odigrali i službeni trening, nakon čega se na konferenciji za medije javnosti obratio selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević.

Moramo se okrenuti novoj utakmici. Ekipu Gibraltara respektujemo i moramo pokazati pravu reakciju, ponašanje i igru. Da pokušamo da se opravdamo za utakmicu na Kipru, iako će to biti teško. Nadamo se da će nam se ovaj put neke stvari poklopiti kako bismo ostali u trci za naš cilj“, rekao je Baždarević.

Selektor Baždarević večeras ne može računati na Miralema Pjanića zbog suspenzije, no u igru se vraća Kenan Kodro koji se nedavno povrijedio na treningu u Nikoziji.

Utakmica BiH-Gibraltar na programu je večeras u 20:45 sati na Algarve stadionu.

Nakon Gibraltara, fudbalsku reprezentaciju BiH u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo očekuje  težak meč sa reprezentacijom Belgije.

Fudbalska reprezentacija BiH je treća na tabeli s 11 bodova, ispred su Grčka s 13 i Belgija s 19 bodova, a ispod nas su Kipar (10), Estonija (5) i Gibraltar (0).

Kako bismo bili drugi na tabeli i plasirali se dalje, moramo osvojiti više bodova od Grčke ili imati jednak broj bodova kao Grčka, no u tom slučaju gledala bi se gol-razlika iz svih utakmica.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button