LifestyleSvijetZanimljivosti i zabava

U ovaj onkološki odjel, zadnjih 12 godina, neko anonimno šalje buket cvijeća da uljepša dan pacijentima










Svakog ponedjeljka u posljednjih 12 godina gomila cvijeća stizala je u odjeljenje za rak u bolnici Mission u gradu Asheville u Sjevernoj Karolini.

Medicinske sestre nemaju pojma od koga su, ali cvijeće su poklanjale pacijentima koji su imali napornu sedmicu liječenja kako bi im ovo cvijeće uljepšalo dan. Cvijeće u ponedjeljak postalo je tradicija na onkološkom odjelu, ali osoba koja je poklanjala to cvijeće potpuno je anonimna.

Alivia Cozzarelli objavila je na Facebooku ideju i objasnila kako nemaju pojma ko ih šalje, ali dolaze iz  cvjećarne “Tvoja kuća cvijeća” svake sedmice.

Možda će Vas zanimati i:

Rekla je: ‘Naš menadžer ne zna sigurno, ali misli da dolaze od čovjeka čija je supruga preminula u našoj bolnici. Smišljao sam u glavi toliko priča o toj osobi. Kao naprimjer da je kupovao svojoj supruzi cvijeće svake sedmice prije nego što je umrla, a kad je umrla, nije znao kamo ih poslati, pa ih je samo nastavio slati ovdje. Ili joj je možda neko donio cvijeće kad je bila u bolnici i to ga je učinilo toliko sretnim da je želio donijeti tu istu radost drugim osobama koje prolazi kroz teško razdoblje.”

Alivia je također dodala da se možda nikad neće otkriti odakle cvijeće dolazi, ali podsjeća ljude da budu dobre osobe i motivira bolesnike da je vrijedno boriti se za svoj život.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button