Sport

RASPLET 1. LIGE FBIH: “Zahuktala” Sloga napada Premijer ligu, “DAN D” za Radnički i Budućnost!










Ovosezonska Prva liga Federacije ulazi u sami finiš. Ostala su četiri kola do kraja, a narednog vikenda igraju se utakmice 27. runde.

Kandidata za plasman u Premijer ligu ima nekoliko. Za sada vodi visočka Bosna sa 48 bodova i zapravo ona je u najboljem položaju jer ovisi samo od sebe. No u ovom kolu ima nezgodno gostovanje u Orašju, a izgubi li te bodove, mogla bi izgubiti i lidersku poziciju.

Možda će Vas zanimati i:

GOŠK je na poziciji broj 2. Gabeljani u ovom kolu također imaju teško gostovanje kod Rudara u Kaknju, što će biti istinski derbi. U slučaju pobjede GOŠK-a, bili bi na dobrom putu za plasman u elitu, dok bi Rudar sebi smanjio šanse.

Sloga igra sjajno u zadnje vrijeme. Od borbe za opstanak došli su u borbu za Premijer ligu, a pobjedom u Goraždu u 27. kolu sebe bi nametnuli možda i u prvog favorita jer do kraja sezone imaju poprilično dobar raspored.

Što se tiče timova sa područja našeg kantona, Budućnost i Zvijezda odigraće lokalni derbi. Ova utakmica puno je važnija domaćinima, a pobjeda im ostavlja šanse da izbore opstanak. Gradačačani su sa druge strane u sredini tabele i do kraja mirno mogu odigrati sve utakmice.

Radnički više nema prava na kiks! U 27. kolu na Jošik dolazi veoma dobra ekipa Travnika koja je i dalje u igri za prvo mjesto. Ipak, želi li Bošnjakovićev tim zadržati prvoligaški status, moraju ostvariti tri boda.

Bratstvo na stadionu Luke dočekuje bihaćko Jedinstvo. Gračanlije igraju slabo posljednjih mjeseci pa su se doveli u situaciju da im “visi” opstanak. Još nisu mnogo ugroženi, ali do kraja sezone ne bi smjeli dozvoliti opuštanje.

27. KOLO

Bratstvo – Jedinstvo (subota, 17:30)

Budućnost – Zvijezda (subota, 17:30)

Goražde – Sloga Simin Han (subota, 17:30)

Orašje – Bosna Visoko (subota, 17:30)

Rudar Kakanj – GOŠK (subota, 17:30)

Velež – Bosna Sema (subota, 17:30)

Novi Travnik – Čapljina (nedjelja, 17:30)

Radnički – Čapljina  (nedjelja, 17:30)



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button