Crna hronika

Banja Luka: Sudski izvršilac sarađuje s kriminalcem













Banjalučanin čiji je identitet poznat “EuroBlicu” otkrio je da osuđeni zelenaš Andrija Čivčić blisko sarađuje sa sudskim izvršiocem Zdravkom D.

Ova priča potvrdila je crne sumnje porodice Slijepčević, koja je bila na meti Čivčića, a tvrdi da iza osuđenog zelenaša stoje moćni jataci.

Šokantnu priču Banjalučanin je potkrepio materijalnim dokazima – snimljenim telefonskim razgovorima i SMS porukama, koji otkrivaju blisku vezu sudskog izvršioca koji za prljave poslove, tačnije novac, angažuje upravo osuđenog zelenaša.

Da li je primjer Banjalučanina, kojem su na prevaru pokušali da uzmu 4.000 KM, jedini u režiji sudskog izvršioca i zelenaša ili je to prvi „slučaj“ na koji se ovaj dvojac dobro opekao, trebalo bi da utvrdi istraga.

– Prošle godine sam imao problem oko naslijedstva, jer je nakon smrti bliskog rođaka imovina trebalo da bude prepisana na mene, ali su postojale određene prepreke. Nisam znao šta da radim i saznao sam za tog sudskog izvršioca, kome sam platio 4.000 maraka kako bi ubrzao proceduru u sudu. Međutim, prolazili su dani i mjeseci, a moj predmet se nije rješavao, nakon čega sam zatražio svoje pare nazad. Sudski izvršilac je počeo da me zavlači, a onda sam rekao da je dosta – prisjetio se ovaj Banjalučanin za EuroBlic.

Čitav slučaj dobio je još više na značaju kada je Zdravko D. u razgovorima spomenuo Andriju Čivčića, koji je trebalo da bude posrednik u vraćanju novca.

– U prvi momenat mi je bilo čudno, jer sam znao ko je i čime se Čivčić bavi, ali onda mi je sve bilo jasno. Otišao sam u sud i upoznao nadležne sa svojim problemom, nakon čega mi je novac vraćen – naveo je ovaj Banjalučanin za EuroBlic.

On u ispovesti za “EuroBlic” otkriva i da je u potrazi za svojim novcem odlazio u lokal “Prolaz” na Mašinskom fakultetu, gdje se kako kaže, “Čivčić i Zdravko D. često mogu vidjeti zajedno”.

Od kolega Zdravka D. saznajemo da je ovaj sudski izvršilac u nekoliko navrata upozoravan zbog bliskih veza sa Čivčićem, ali da je i pored toga nastavio po starom.

Zanimljivo je da se sve odigralo u decembru prošle godine, u vreme kada Čivčić vješto izbjegava odlazak u zatvor zbog pravosnažne presude od dvije godine robije zbog iznude i zelenaštva nad porodicom Slijepčević. Ovu presudu je u junu 2014. godine izrekao Vrhovni sud RS.

Iznude

Čivčić je bio dio kriminalne grupe koja je od banjalučke porodice prijetnjama i zastrašivanjem iznudila 75.000 KM.

„EuroBlic“ je do danas u slučaju osuđenog zelenaša otkrio više propusta koji ukazuju na vezu zelenaša i zaposlenih u najvišim državnim institucijama.

Kriminal

Slučaj iznude nad porodicom Slijepčević otkriven je 2013. godine.

Sudski policajci Danko Kajganić i Vinko Knežević i njihov saučesnik Đorđe Ćulum pozajmili su 29.000 maraka izvjesnom Jovici Perkiću, sa mjesečnom kamatom od 15 do 20 odsto, a garant za vraćanje novca bio je njegov prijatelj Siniša Slijepčević.

Kako do Perkića nisu mogli doći, zelenaši, sa kojima je i Andrija Čivčić, okreću se Slijepčeviću i na ime kamata prijetnjama iznuđuju 75.000 maraka.

Darku Šariću ukinuta presuda za šverc kokaina.



Back to top button