Vijesti

Mirsad se posvađao s rođacima, pa izrešetao trudnu suprugu










Tutinac Mirsad Husović (30) osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 16 godina jer je 2013. godine usmrtio trudnu suprugu Fikretu (23) i teško ranio rođake Denisa i Muhameda.

Sekretar Višeg suda u Novom Pazaru Aleksandar Jovanović kaže da je Husović proglašen krivim za izvršenje krivičnih djela teško ubistvo u pokušaju, jer je pokušao da liši života više lica i nedozvoljeno nošenje oružja.

– Ovo je prvostepena presuda i osuđeni ima rok od 15 dana za žalbu Apelacionom sudu u Kragujevcu – ističe Jovanović.

Husović je, poslije četiri godine skrivanja po, kako se pretpostavlja, Crnoj Gori i zemljama zapadne Evrope, uhapšen u aprilu prošle godine u Luksemburgu i izručen pravosudnim organima Srbije.

Njega je optužnica teretila da se 16. maja 2013. godine u selu Đerekare na Pešterskoj visoravni, prilikom sječe drva posvađao sa rođacima Denisom i Muhamedom, zbog čega je došao kući, uzeo pištolj, pucao u njih i teško ih ranio.

Potom je iz kuće izveo suprugu Fikretu (23), tada u sedmom mjesecu trudnoće, odvukao je do ruba šume i usmrtio sa četiri hica, nakon čega je pobjegao do kilometar i po udaljene granice sa Crnom Gorom, ilegalno je prešao i, kako se pretpostavlja, sakrio kod rođaka.

Policija je ubrzo raspisala potjernicu za njim, po kojoj je i uhapšen u Luksemburgu, poslije gotovo četiri godine.

Iako još nisu poznati svi motivi ovog krvavog pira, sumnja se da je Mirsad vjerovao da ga supruga vara sa Ismetom Suljovićem, stanovnikom Đerekara koji je ubijen u oktobru 2016. godine.

To ubistvo je još nerasvijetljeno, a iako su žitelji ovog sela ubijeđeni da je Husović ubio Suljovića iz osvete, “Blicu” je u policiji rečeno da se on ne tereti za taj zločin, ali da to ne znači i da nije osumnjičen.

Suljović (32), otac četvoro male djece, usmrćen je rafalom iz automatske puške dok je rezao građu u pilani pored porodične kuće.

Istraga je pokazala da mu je ubica, pod okriljem mraka, prišao s leđa, upucao ga i pobjegao u pravcu Crne Gore.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button