Zanimljivosti i zabava

Uporno vam raste jedna DLAČICA na istom dijelu tijela? Evo šta to znači…










Dlačice na licu nam baš mogu smetati. Vjerovatno vam se nekada desilo da ste na bradi primijetili jednu koja se baš ističe.

Evo šta to može reći o vašem zdravlju:

Možda će Vas zanimati i:

Vjerovatno vam se desilo da na bradi uočite jednu dlačicu koja se ističe. Jaka je, tamnija. To baš zna biti iritantno, zar ne?

Ne brinite jer niste jedine koje se suočavate s ovim. Može značiti da vaš organizam sadrži veće količine testosterona, naravno provjerite kod doktora kako biste znali kakvo vam je stanje sa hormonima.

Bitno je reći da se mogu javiti i kod problema sa policističnim jajnicima, a to stanje nipošto ne zanemarujte jer vam može stvoriti probleme prilikom začeća, ali i ostale…

Još neki od razloga za pojavu ovakvih dlačica jeste menopauza. Pošto u tom periodu žene imaju razne hormonalne promjene, moguće je da će im se dlačice javljati na ovakvim mjestima.

Nemojte se začuditi, ako vam se ovakve dlačice počnu javljati na čudnim mjestima. To se dešava većini žena koje su u menopauzi, tako da ne brinete.

Znamo da vam smetaju jer se obično javljaju na licu. To nije teško riješiti, možete jednostavno otkloniti korištenjem pincete, zar ne? Ukoliko su baš uporne, možete se odlučiti na neke druge tretmane, npr. laserom.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button