Sport

Lider deklasiran u Gradačcu: Zvijezda sa pet komada ispratila Visočane kući










U 19. kolu Prve lige Federacije BiH, gradačačka Zvijezda je potpuno nadigrala lidera na tabeli, ekipu Bosne i sa pet golova u mreži ispratila je u Visoko.

Možda je ovo bio i derbi ovog kola i tako je i najavljivan u Gradačcu, uz dozu opreza i strepnje kako će ovaj susret odigrati domaća ekipa, jer joj u ovom proljetnom dijelu ne ide onako kako bi navijači željeli a kako je stručni štab zamislio.

Ipak domaći su od starta krenuli silovito i agresivno i već u 13. minuti stigli, preko Mujagića do vođstva od 1:0. Domaći su i dalje nastavili sa atakovanjem na gol Bosne, ali sljedeću promjenu rezultata tek su postigli u zadnjoj minuti prvog poluvremena preko Cvijanovića.

I drugo poluvrijeme domaći su dobro otvorili i poslije samo devet minuta ili tačnije u 54. minuti ponovo se u strijelce upisao Cvijanović. Kada je u 73. minuti Glišić povisio na 4:0 znalo se da je pobjednik odlučen i tek tada je došlo do opuštanja u redovima domaćih, što gosti koriste i u 75. minuti preko Džafića smanjuju na 4:1.

Tada igrači Zvijezde koriste želju Bosne da ublaži poraz i u par kontri prijete te tako u 80. minuti uspijevaju da jednu realizuju. U strijelce se ovaj put upisuje Huseinbašić za konačnih 5:1.

Zbog drugog žutog kartona u finišu susreta isključen je Salihbašić u ekipi Zvijezde, tako da je domaća ekipa kraj susreta dočekala sa deset igrača.

Zvijezda je do ove važne i značajne pobjede došla ne toliko zbog kvalitete u igri, koliko zbog izuzetne borbenosti svih nogometaša koji su za svaku loptu, ginuli na terenu i to je donijelo ovako visok rezultat. Bosna se predstavila kao čvrsta i kvalitetna ekipa, ali ih je domaća publika ispratila aplauzom zbog izuzetno fer i korektne igre.

U sljedećem, 20. kolu kolu Zvijezda gostuje u Simin Hanu kod Sloge, dok će Bosna u Visokom ugostiti ekipu GOŠK-a iz Gabele.

Piše: Suad Krajnović



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button