Zanimljivosti i zabava

Vatrogasci potrošili šest cisterni kako bi ugasili Teslin automobil u plamenu










Električni automobili su manje skloni samozapaljenju od fosilaša, ali kad se zapale, malo tog može pomoći.

Isto govori posljednji primjer koji dolazi s autoceste u Pennsylvaniji u SAD-u. Tamošnji vatrogasci dobili su poziv zbog požara na automobilu do kojeg je navodno došlo nakon što je automobil udario neki komad krhotine na cesti. Odmah po udarcu se iz vozila počeo širiti dim, tvrdi putnik koji je odmah napustio vozilo.

Požar se na Tesli Model S počeo brzo širiti, pa ga čak ni vatrogasci nisu uspjeli obuzdati. Brzo su ispraznili obje cisterne s oko 15.000 litara vode, a onda su u pomoć pozvali dodatne vatrogasne snage. Ukupno su potrošili preko 45.000 litara vode kako bi ugasili požar na automobilu, odnosno onomu što je ostalo od automobila.

https://www.facebook.com/morristownshipfireco/posts/pfbid0rqrBprHQmqxpuX8cUveTmzrZRsqqM2uTDRrEmFMqFadrrVdy4Ra5JDH7w1dr6udTl

“Zbog litij-ionske baterije na vozilu, gašenje ovog požara zahtijevalo bi dodatne cisterne jer bi se vozilo nastavilo ponovno paliti i ponekad žestoko gorjeti”, stoji, između ostalog, u objavi vatrogasnog društva na Facebooku.

Kako stoji u priopćenju vatrogasne službe za gašenje požara, na običnom automobilu dovoljno je nešto manje od 2000 litara vode. U konkretnom slučaju Tesla je doslovno izgorio do neprepoznatljivosti. Da nije naplataka, teško bi bilo uopće detektirati da je to samo dva sata prije još uvijek bio automobil.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button