Tuzlanski kanton

Dan općine Živinice: Održana takmičenja u aero reliju, kartingu i streljaštvu










Povodom 19.juna Dana općine Živinice u poslovnoj zoni Ciljuge održano je više sportskih manifestacija. Tako su u organizaciji općine Živinice i klubova koji egzistiraju na toj lokaciji: Aero klub Fenix, SSK Konjuh i Karting klub Živinice, održana takmičenja u nekoliko sportskih disciplina.

Svakako ono što je plijenilo pažnju svih posjetioca bili su avioni i aero rely sa obletom reona TK, nakon kojeg su svi zainteresovani mogli sa učesnicima relija obletiti istu tu rutu. Izloženo je 15 različitih vazduhoplovnih aviona, helikoptera žirokoptera jedrilica i motornih zmajeva. Najveće zasluge za organizaciju ovog dijela današnjeg programa pripala je predsjedniku AK Fenix Safetu Derviševiću.

Pored aero relija, u organizaciji Karting kluba Živinice, održana je revijalna karting trka “Velika nagrada Živinica” na kojoj su učešće uzeli svi karting klubovi iz BiH, kao i nekoliko natjecatelja iz sussjednih država. Na stazi je učestvovalo oko 30 različitih karting vozila u pet različitih kategorija.

Takmičenje u sportskom streljaštvu pod nazivom “Memorijalni turnir Mehmed Korajac” okupio je desetak ekipa koji su se nadmetali u disciplini serijska vazdušna puška. Takmičenje je održano u trenutno prvom zatvorenom strelištu na području TK, koje je uređeno i za korištenje sportskog vatrenog oružju.

DSC_4101

Porodici poginulog pripadnika policije Mehmeda Korajca uručeno je priznanje u znak zahvalnosti za doprinos odbrani BiH tokom rata.

Iako je manifestacija počela u 11 sati, za sve umorne, nenaspavane, “Dino kafa” svojom kafom se pobrinula da svi posjetioci probaju najbolju domaću kafu, jer kako za kažu, Dino kafa je više od navike. DSC_4100

Vedran Mitrić

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button