Zanimljivosti i zabava

VJEČNA INSPIRACIJA: 15 kultnih frizura slavnih dama koje se i danas rado kopiraju













Ove slavne dame pamtimo po njihovu talentu, radu i postignućima, ali i po njihovim frizurama. U nastavku pogledajte 15 kultnih frizura koje su i danas mnogim ženama inspiracija za promjenu.

1. AUDREY HEPBURN

Visoka punđa koju je slavna glumica nosila u legendarnom filmu Doručak kod Tiffanyja postala je sinonim za bezvremensku eleganciju kada su u pitanju frizure.

2. SHIRLEY TEMPLE

Ako u salonu zatražite kovrče a la Shirley Temple, gotovo da nema frizera koji neće znati o čemu govorite. Američka glumica karijeru je započela kao trogodišnjakinja i ubrzo postala velika holivudska dječja zvijezda, a prepoznatljiva je bila upravo po svojim gustim kovrčama. Upečatljiva frizura bila je rezultat točno 56 viklera koje bi joj majka pažljivo stavljala na kosu svaku večer prije spavanja.

3. VERONICA LAKE

Na spomen glamura starog Hollywooda, mnogi će se odmah sjetiti Veronice Lake i njezinih dugačkih, plavih, mekanih valova. U kombinaciji s razdjeljkom smještenim na stranu, ovo je jedna od frizura koja se i danas rado kopira za svečane prigode.

4. LOUISE BROOKS

Ravni i zaglađeni bob s tupim šiškama rezerviran je samo za najodvažnije dame, a popularizirala ga je Louise Brooks, holivudska zvijezda 20-ih i 30-ih godina prošloga stoljeća.

Mia Farrow
Mia Farrow(Foto: Profimedia)

5. MIA FARROW

Tradiciju dugokosih holivudskih ljepotica prekinula je Mia Farrow. Poznatom frizeru Vidalu Sasoonu desetljećima su se pripisivale zasluge za njezinu legendarnu pixie frizuru s kraja 60-ih, ali Mia je u intervjuu za New York Times 2013. godine otkrila kako je ona zaslužna za nju: Doslovno sam se sama ošišala sa škaricama za nokte dok sam snimala seriju ‘Gradić Peyton’. To je bilo puno prije nego sam čula za Vidala Sasoona. Moj tadašnjem dečku, Franku Sinatri, svidjela se frizura pa sam odlučila i dalje imati kratku kosu. Vidal se spominje u knjizi i filmu ‘Rosmaryino dijete’ pa je filmski studio Paramount organizirao fotosnimanje tijekom kojeg je gospodin Sasoon moju kosu s četiri centimetra skratio na dva i pol. Uz dužno poštovanje gospodinu Sasoonu, on nije imao ništa s mojom frizurom.

6. MARILYN MONROE

Prirodna brineta Marilyn Monroe nakon tretmana holivudskih frizera postala je plavuša i pokrenula trend platinaste plave kose.

7. BRGITTE BARDOT

Suprotnost strogoj holivudskoj eleganciji bile su razbarušene frizure francuske glumice Brigitte Bardot. Najviše se istaknula njezina razbarušena punđa s gustim šiškama.

Brigitte Bardot
Brigitte Bardot(Foto: Profimedia)

8. DEBBIE HARRY

Prema riječima američkog modnog magazina Vogue, Debbie Harry redefinirala je platinastu frizuru u eri punka. U potpunosti oslobođena glamura, frizura pjevačice grupe Blondie i danas je inspiracija ljubiteljicama alternativnijih frizura.

9. FARRAH FAWCETT

Postepeno ošišana voluminozna frizura glumice Farrah Fawcett obilježila je 70-e godine prošlog stoljeća i ujedno postala njezin zaštitni znak.

10. GRACE JONES

Malo je žena koje mogu isfurati kratke frizure gotovo geometrijskog oblika. Upravo je to uspijevalo pjevačici i glumici Grace Jones, rođenoj Jamajčanki koja i danas, u 72. godini svog života fascinira svojim modnim izdanjima, ali i frizurama.

11. TINA TURNER

Neobuzdana divlja griva jedan je od simbola 80-ih kada je u pitanju kosa, a upravo tu neobuzdanost najbolje utjelovljuje frizura koju je rock-baka Tina Turner nosila u tom desetljeću.

Diana Ross
Diana Ross(Foto: AFP)

12. DIANA ROSS

Američka pjevačica često je mijenjala frizure, ali prema vlastitom priznanju, najbolje se osjećala upravo sa svojom dugačkom kuštravom kosom koju nakon mnogo eksperimenata više nije željela ravnati. Prihvatila je svoju prirodnu teksturu kao najbolje rješenje i tako stvorila prepoznatljiv look.

13. HALLE BERRY

Na samom početku 90-ih Halle Berry vratila je u modu strogu pixie frizuru. Do danas mnogi smatraju kako joj ona bolje pristaje od dugačke kosu koju preferira posljednjih godina. Obožavam kratku kosu. Jednostavno se osjećam samopouzdano s kratkom frizurom. Međutim, ponekad je zabavno malo promijeniti izgled. Dosadi mi određeni stil i kao i svaka žena, jednostavno želim promijeniti svoje cipele, svoju garderobu i svoju frizuru. Zahvaljujući ekstenzijama to je uistinu lako, kazala je Halle.

14. JULIA ROBERTS

Na prvi spomen filmske dive Julije Roberts, većini u misli dolazi njezina slika iz razdoblja filma Zgodna žena. Guste dugačke crvene kovrče ljepotica je odavno zamijenila drukčijim tipom frizura, ali njezina prirodna tekstura i boja mnogima je i dalje najljepša.

15. JENNIFER ANISTON

Frizura koja je bez sumnje obilježila 90-e pripada Jennifer Aniston. Za legendarnu Rachel frizuru koju je glumica nosila u prvim sezonama humoristične serije Prijatelji zaslužan je njezin frizer i dugogodišnji prijatelj Chris McMillian. Jennifer nije bila oduševljena frizurom koja je postala jedan od najpoželjnijih lookova tog doba.

Jennifer Aniston
Izvor: Zadovoljna.hr


Možda će Vas zanimati i:

Back to top button