Valter Tuzlanski

Više stotina građana na dženazi ubijenoj Ameli Čičkušić i njenoj djeci




Veliki broj prijatelja, poznanika i rodbine prisustvovao je danas na posljednjem ispraćaju majci Ameli Čičkušić i njenoj djeci – dječaku i djevojčici koje je svirepo ubio suprug, odnosno, otac Mujaga Čičkušić koji je potom izvršio samoubistvo u Stupine nadomak Tuzle .

Ukop Amele (34) i njeno dvoje djece starosti od devet i dvije godine obavljen je na mezarju “IZGON”, a prethodno je klanjana dženaza ispred Čaršijske džamije u Gornjoj Tuzli.

Možda će Vas zanimati i:

Također, danas je i na Klinici za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla održana i komemoracija za Amelu Čičkušić. Amfiteatatar na klinic je bo ispunjen do posljednjug mjesta, a kolege iz UKC-a su se biranim riječima i sa suzama opraštale od svirepo ubijene kolegice.

Danas je i dan žalosti u Tuzli nakon ovog svirepog ubistva koji je šokirao kako Bosnu i Hercegovinu tako i region. Tu odluku je donio tuzlanski gradonačelnik Zijad Lugavić.

Amela Čičkušić radila je kao medicinska sestra u UKC Tuzla i bila je omiljena među kolegama i pacijentima koji su se emotivno oprostili od nje.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button