BiHGdje izaćiIstaknutoZanimljivosti i zabava

Tuzla: Džumbus Festival ovog petka u znaku elektronske muzike

U srcu Tuzle, na dobro poznatoj lokaciji Zlatarske ulice, već osam godina zaredom održavaju muzički događaji koje organizuje Džumbus Festival.

Ovog petka, 1.9.2023. s početkom u 20 sati, pružit će nam priliku da se uronimo u tročasovnu eksploziju zvukova drum'n'bass i psytrance muzike, zahvaljujući trojici talentiranih tuzlanskih DJ-eva i producenata: PHAGE alias Fa11out (drum and bass, Cause4concern Recordings UK), Edgysnare (Psytrance) i Taimer (drum and bass).

Iza imena PHAGE krije se Senad Nurkanović, muzički producent, tattoo umjetnik te promotor elektronske glazbe. Diplomirao je filmsku i pozorišnu produkciju na Akademiji dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli, a njegov umjetnički izričaj također se proteže i na digitalno slikarstvo. Senad je 2017. otvorio svoj Tattoo studio, Skinlab, u samom centru Tuzle. Njegovo ime je postalo sveprisutno na sceni uz singl “Black Bones” objavljen za Bad Taste Recordings UK, zajedno s Vegasom iz Bad Company UK. Fa11out je također osvanuo s EP-om “Necronaks” za Cause4concern Recordings UK 2018., a pod imenom Phage je 2022. lansirao EP “Black Magic” za istu etiketu. Senad također doprinosi svojim umjetničkim radom na dizajniranju za Cause4concern Recordings, C4Cltd, Red Light Records i Bad Taste Recordings.

EDGYSNARE, punog imena Tea Tanović, istaknuta je DJ-ica i producentica iz Tuzle, koja je kroz godine rada oblikovala svoj prepoznatljiv zvuk u okviru psytrance i drum and bass glazbe. Njezin glazbeni opus obuhvaća i elemente Darkpsy, Forest, Full-on i Psydub žanrova. Nastupala je diljem regije, uključujući Zagreb, Sarajevo te Čapljinu, a njezin sjajan nastup se izdvojio i na Freshwave Festivalu u Banjaluci, gdje je dijelila binu s vodećim imenima psytrance scene.

TAIMER,  Azura Sušić, je mladi drum'n'bass DJ i producent iz Tuzle, koji svojom muzikom osvaja već s nepunih 18 godina. Ovog petka će se pridružiti ostalim izvođačima na Džumbus Festivalu, pružajući publici svoj jedinstveni glazbeni pečat i nevjerojatnu energiju.

https://www.facebook.com/senad.nurkanovic/videos/1461175688041055

Džumbus Festival je podržan od strane Federalnog ministarstva kulture i sporta, Ministarstva kulture, sporta i mladih TK, te Turističke zajednice. Očekujemo vas da svojim prisustvom podržite lokalne talente i uživate u ovom jedinstvenom glazbenom doživljaju koji će se u Zlatarskoj Ulici.

 

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button