TuzlaU fokusuVijesti

Tuzla: Sanacija kvara na cjevovodu u jutranjim satima










JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla obavještava građane da će se  sanaciji kvara u ulici Armije Republike Bosne i Hercegovine,  koji je nastao juče u večernjim satima na cijevi velikog profila pristupiti tek danas  u jutranjim satima.

Nakon što su juče radovi JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla, zbog kojih je istočni dio grada bio bez vode, završeni u kasnim poslijepodnevnim satima, nakon puštanja vode u sistem došlo je do novog kvara zbog čega je ulica Armije RBiH i taj dio grada ponovo nema vode.

Nakon završetka radova došlo je do pucanja vodovodne cijevi uslijed čega se izlila velika količina vode na ulicu i parking prostor kod crvenog nebodera u ulici Armije RBiH.

Zbog pucanja vodovodne cijevi   korisnici iz Istočnog dijela grada Tuzla i u narednom periodu će biti bez vodosnabdijevanja. Voda je ušla i u podrumske prostorije obližnjih stambenih zgrada.

Radnici su tokom dana bili angažovani na zamjeni i spajanju vodovodnih cijevi, koje će biti tzv. bajpas za dva vodovodna ogranka iz ove ulice, prema rezervoaru Gradovrh, koji se nalazi na uzvišenju iza Crvenog nebodera.

Iz JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla korisnike istočnog dijela grada mole za strpljenje i razumijevanje.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button