Tuzla

PITALI SMO IH: Do kada ćemo, gospodo, čekati rasvjetu u Tuzli i sa strahom hodati svojim ulicama?!










Na našem portalu smo sinoć , nakon što smo na Facebook-u vidjeli apel građana iz nekadašnje Oktobarske ulice, sadašnje Aleje Alije Izetbegovića, pokrenuli pitanje rasvjete u gradu.

Nakon objave videa i fotografija najljepše ulice koja u večernje sate liči na ulicu strave i užasa, koja nema niti jedan izvor svjetlosti, javili su se građani iz mnogih mjesnih zajednica sa područja cijelog grada.

Ovo su neki od njihovih komentara :

Južna magistrala, šetaliste iza E bloka na Sjenjaku, kompleetan parking ispred A bloka Sjenjak, između B5 i B6 i B7, na Stupinama 3 lampe rade, Oktobarska, a vjerujem da po rubnim dijelovima grada je i gore ….kome se žaliti, koga smijeniti???? Naravno nikom i nikog jer su zaštićeni kao polarni medvjedi!!!!napisao je Robert.

Ista situacija je i u ulici Mitra Trifunovića Uče. Od Bingo City Centra prema naselju Miladije uopšte nema osvjetljenja. Nadam se da će neko od nadležnih pročitati ove komentarenapisala je Azra.

Nije samo centar bez rasvjete nego i dr.kao npr. Novo naselje Solina već dugo nema rasvjete i djeluje kao da ste u divljini, a predstavnici Mz uzimaju paušal, a ništa ne rade na poboljšanju života građanakaže Nada.

Nema rasvjete nibu Miladijama ul Husinskih rudara stvarno strašno !!!!, kaže Lejla.

I, bilo je onako kako je napisala naša čitateljka Azra, neko je, po svemu sudeći, pročitao apel svih nas. Oglasili su se nadležni organi sa saopštenjem za javnost koje možete pročitati OVDJE.

Mi smo pozvali Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica i pitali ih samo jedno pitanje : DO KADA ĆE GRAĐANI U 21. STOLJEĆU ČEKATI RASVJETU U GRADU?

Odgovor nam je dao šef odjeljenja za poslove mjesnih zajednica, Milan Čović, koji nam ipak nije dao jasan i konkretan datum rješavanja ovog velikog problema :

“Mi smo pokrenuli postupak javne nabavke za održavanje javne rasvjete. Sproveli smo postupak i bile su, ja mislim, četiri ponude , utvrdili smo koja je najpovoljnija. Jedan od ponuđača koji nije bio zadovoljan rezultatima se žalio, odluka je otišla na drugostepeni organ, drugostepeni organ je poništio našu odluku, vratio je u prvostepeni postupak i ja mislim da će danas biti donesena odluka o novom izvođaču koji ispunjava uslove i postoji pravo žalbe u roku od osam do deset dana. Očekujemo da ćemo veoma brzo imati izvođača i da ćemo moći djelovati na terenu”, rekao je Čović, te dodao da se postupak javne nabavke odnosi na održavanje rasvjete u cijelom gradu.

Odgovor i nije baš ohrabrujući, jer ko zna koliko će se još puta vraćati izvođači, koliko će se raspisivati javne nabavke i koliko ćemo čekati rasvjetu u gradu? 

Koliko će građani u Miladijama, Solini, na Sjenjaku, u Oktobarskoj i ostalim dijelovima grada noću hodati u strahu?

Ostaje li nam jedino da čekamo da se izabere neko ko će osvijetliti grad kako bismo bezbrižno uživali u šetnji, kako se ne bismo plašili hodati svojim mahalama, kako bismo bez problema noću pronalazili put do svojih kuća i zgrada i kako bismo zaista živjeli u 21. stoljeću, a ne ovako zaostalo i zavijeno mrakom gdje god da krenemo?! 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button