Crna hronika

Dječak s tuzlanskog asfalta pronađen mrtav u iznajmljenom stanu










Dvadesetjednogodišnji Sanel Fehratović pronađen je u četvrtak popodne mrtav u iznajmljenom stanu u tuzlanskom naselju Mosnik. Sanela su u Tuzli poznavali kao veselog dječaka, koji je na gradskom šetalištu često znao zapjevati “Ciganin sam al’ najljepši“ i mnoge druge pjesme.

Kao dječak prehranjivao se tako što je prosjačio, a nakon što je postao punoljetan, prema riječima njegovog dajdže Mehe, u potpunosti se promijenio.

Meho Ferhatović: Sanel je bio dobar kad je kod mene stanovao
Meho Ferhatović: Sanel je bio dobar kad je kod mene stanovao

-Sanel me je slušao dok je stanovao kod mene. Međutim, kako se oženio sa Šemsom, okrenuo se naopako – kaže za „Avaz“ dajdža Meho Fehratović, koji je brinuo o Sanelu nakon što mu je majka poginula u saobraćajnoj nesreći.

U MUP-u TK kažu kako su u četvrtak popodne zaprimili prijavu da je u tuzlanskom naselju Mosnik pronađeno beživotno tijelo mlađeg muškarca.

-Službenici MUP-a TK obavili su uviđaj, a ostale istražne radnje su u nadležnosti Tužiteljstva TK – kazao je za „Avaz“ Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Portparol Tužiteljstva TK Admir Arnautović ističe kako je dežurni tužitelj naložio obavljanje obdukcije, kojom će se ustanoviti uzrok i vrijeme smrti.

-Vanjskim pregledom beživotnog tijela utvrđeno je da nema tragova nasilja. Ali, ipak, naložena je obdukcija i čekamo dostavljanje nalaza – kaže Arnautović.

Dajdža Meho Fehratović kaže kako je Sanel poslije ženidbe sa Šemsom počeo konzumirati drogu te da je zajedno sa njima stanovao i izvjesni Mirza.

-Vjerujte da dok je bio kod mene nije koristio drogu. Sve se okrenulo naopako otkako je upoznao Šemsu i oženio se. I mi čekamo nalaz obdukcije, ali opravdano sumnjamo da je naš Sanel ubijen – kaže za „Avaz“ Meho Fehratović.

Nemaju novca za dženazu

Meho Fehratović i njegova višečlana porodica žive na rubu siromaštva. Kažu kako nemaju feninga i da ne znaju kako će organizirati Sanelovu dženazu.

-Dok ne bude gotova obdukcija ne mogu ništa raditi na organizaciji dženaze. Razgovarao sam s nekim ljudima, vjerovatno će se prikupiti sredstva, ali će ostati tuga i bol što više nije živ 21- godišnji mladić – kaže dajdža Meho.

AVAZ



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button