Sport

Šok iz SAD-a: Bivši FBI agent prati Đokovića, nalazi se na listi “visokorizičnih” slavnih ličnosti










Farmaceutska kompanija Moderna, poznata po mRNA vakcini protiv COVID-19, angažirala je bivšeg agenta FBI-a za izradu internih izvještaja o “visokorizičnim” poznatim osobama koje su javno kritizirale vakcine, uključujući Novaka Đokovića.

Kompanija ima “odjel za dezinformacije” koji prati reakcije na njihovu vakcinu, a naručila je izvještaj o Đokoviću s naslovom “Đoković krunisani heroj protiv vakcine poslije pobjede na US Openu”.

Đokoviću, koji drži rekord svih vremena po broju Grand Slam titula, nije dozvoljeno da učestvuje na US Open turnirima 2021. i 2022. zbog odbijanja da primi vakcinu protiv COVID-a.

Moderna je bila zabrinuta zbog toga što “protivnici vakcine” slave Đokovićevu pobjedu, što je učinilo da se mnogi na društvenim mrežama “podsmijavaju činjenici da je Moderna sponzor US Opena”.

“Perspektiva Đokovića, koji se protivio vakcini što mu nije dozvolio da se takmiči na US Open 2022. godine, vratio se i osvojio turnir koji sponzoriše Moderna ojačalo je tvrdnje da su vakcine nepotrebne”

Moderna je izrazila zabrinutost zbog toga što “protivnici vakcine” slave Đokovićevu pobjedu, ocijenivši tu situaciju kao “visoko rizičnu”.

Osobe poput Elona Muska i Russella Branda također su označene kao “visokorizične”



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button