Sport

FOTO: Tišina, mir, kiša i znoj na pripremama gradačačke Zvijezde










Do nastavka sezone u Prvoj ligi Federacije BiH već se broje dani i svi klubovi su se već “zahuktali” sa pripremama da što spremnije dočekaju prve ligaške utakmice.

U miru i tišini svog stadiona Banja Ilidža, nogometaši Zvijezde iz Gradačca strpljivo i marljivo ispunjavaju planirani program priprema pod strogom pažnjom upornog stratega Nedima Jusufbegovića.

1

U razgovoru s njim Kameleon saznaje da pripreme teku planirano, da je zadovoljan dosadašnjim radom uz vremenske uslove kakvi ih prate, da nisu išli nigdje jer su ipak imali normalne uslove za pripreme ovdje kod kuće.

Dokaz za to su i kontrolne utakmice koje je Zvijezda odigrala. U sve četiri dosadašnje kontrolne utakmice Zvijezda je pobijeđivala i to: Budućnost u Banovićima sa 3:2, Slobodu u Tuzli sa 2:0, Slaven iz Živinica u Obudovcu sa 4:1 i Tekstilac iz Dervente u Miloševcu sa 4:0.

Do početka proljetnog dijela prvenstva planirane su još tri utakmice. Prva u srijedu u Tramošnici protiv Borca iz Šamca, susret protiv Mladosti iz Velike Obarske i generalka 27. februara na svom stadionu protiv Bratstva iz Gračanice.

2

Šef stručnog štaba Jusufbegović naglašava da Zvijezda tempira formu za početak drugog dijela prvenstva, da se njen cilj zna i da se to može postići samo ako svi budu jedinstveni i stručni štab i igrači, rukovodstvo kluba, navijači…

Na današnjem treningu u miru svog stadiona, mokri dresovi od kiše ili znoja i mirno i odgovorno odrađivanje priprema, jer treba biti što spremniji.

TEKST I FOTO: Suad Krajnović



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button