Tuzla

Poziv na otvorenu radionicu: “Praćenje implementacije ugovora o radu mladih TK”










IPAK – Mladost gradi budućnost implementira projekat MLCYP“Praćenje implementacije ugovora o radu mladih TK” koji je finansiran od strane EU komisije.

U sklopu projekta planirane su radioice sa učesnicima i ekspertima.

Možda će Vas zanimati i:

Ovom prilikom pozivamo Vas na četvrtu  radionicu koja će biti održana u četvrtak, 24.11.2016 u 17:00 u Ateljeu Ismet Mujezinović u Tuzli. Radionica će biti održana uz interesantne prezentacije, diskusije i osvježenje. Projekat je prostor za   informisanje mladih  o nihovim  pravima,  direktan kontakt sa predstavnicima institucijama vlasti, prostor za razmjenu i diskusiju u cilju zaštite prava mladih na rad.

Mladi ljudi kroz radionice dijele iskustvo sa  profesorima  radnog prava, predstavnicima institucija i poslodavcima koji su pokazali interes za zapošljavanje mladih u protekle tri godine iz javnog  i privatnog sektora, te upoznavanje sa novim zakonom o radu.

Projektom je planirana izrada pravnog portala, online prostor za mlade  njihovo aktivno učešće u implementaciji zakona o radu, zaštitu radnih prava i bolju integraciju u društveno –ekonomske tokove, u partnertstvu sa studentima Pravnog fakulteta, u decembru 2016.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button