Sport

McEnroe: Đoković će sada biti loš momak do kraja karijere










Izbacivanje Novaka Đokovića s US Opena komentirao je i jedan od najkontroverznijih tenisera u istoriji John McEnroe koji je tokom karijere bio poznat po iskazivanju frustracija na terenu, razbijanju reketa te svađi sa sudijama.

Ipak, McEnroe nije našao puno opravdanja za Đokovićev potez, već je rekao da ga je savladao pritisak.

“Mislim da ga je savladao pritisak. Puno toga se događalo izvan terena i očito je da je to utjecalo na njega. Svidjelo se to njemu ili ne, postat će loš dečko do kraja karijere. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se to riješiti. Nisam rekao da se ne može oporaviti”, rekao je McEnroe, a potom napomenuo kako vjeruje da će se vratiti.

“Mislim da bi se mogao oporaviti. Piše istoriju i može prestići Nadala i Federera na listi po broju osvojenih Grand Slamova. Mlađi je, svi to znamo, puno toga mu ide na ruku. Ipak, ovo je mrlja koju neće moći izbrisati, svidjelo mu se to ili ne. Kako će se nositi s ovim? Kakva će biti reakcija ostalih igrača? Kakvu će reakciju dobiti kada se vrate navijači? Sve su to pitanja na koje nema odgovora u ovom trenutku. Šokiran sam što je to napravio i to u situaciji kada je apsolutni favorit”, završio je legendarni Amerikanac, a njegove riječi prenosi B92.



Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button