Sport

Tuzlanski derbi završen bez pobjednika, remi u prva tri susreta 24. kola










Prva tri susreta 24. kola Premijer lige BiH završena su bez pobjednika, a u centru pažnje bio je tuzlanski derbi koji su na Tušnju odigrali Tuzla City i Sloboda.
Tuzla City je u vodstvo stigla u 16. minuti kada je Nermin Crnkić postigao jedan od najljepših pogodaka ikada u Premijer ligi, a on je centaršut s desne strane popularnim “makazicama” pretvorio u pogodak za vodstvo svoje ekipe. Ipak, do poluvremena je Sloboda stigla do poravnanja, a kasnije će se ispostaviti i jednog boda. Strijelac pogotka bio je Said Husejinović.

Zvijezda i Široki Brijeg također su podijelili bodove. Gosti s Pecare su poveli u 42. minuti kada Bagarić pogađa za 0:1, ali Stjepanović golom u 71. minuti donosi važan bod svojoj ekipi.

Sjajan meč odigrali su Krupa i Radnik, a na kraju su i ove dvije ekipe podijelile bodove. Autogolom Makitana u 44. minuti Radnik je stigao u vodstvo, ali u 71. minuti Brtan pogađa za 1:1, da bi u 90. minuti Aganspahić donio potpuni preokert Krupi.

Kada se činilo da će Krupa osvojiti tri boda, Radnik je stigao do poravnanja, a bod gostima iz Bijeljine donio je Bradonjić.

Klix.ba


Možda će Vas zanimati i:

Back to top button