Tuzla

Visoka škola eMPIRICA: Svi ste dobrodošli na predavanje prof. dr. Mirsada Hadžikadića










Big data, security analytics, IoT, artificial intelligence, deep learning, responsible artificial intelligence, ethics – tehnologije i trendovi su o kojima će govoriti prof. dr. Mirsad Hadžikadić tokom gostujućeg predavanja na Visokoj školi eMPIRICA, koje je otvoreno za sve zainteresirane.

Prof. Hadžikadić trenutno obnaša funkciju redovnog profesora na Univerzitetu Sjeverna Karolina i izvršnog direktora Instituta za kompleksne sisteme. Ključna oblast ekspertize prof. Hadžikadića su informacijske tehnologije.

Njegovo istraživanje obuhvata oblasti analitike, kognitivnih nauka, medicinske informatike i kompleksnih adaptivnih sistema. Osnivač je i predsjednik Savjetodavnog vijeća za BiH u Vašingtonu i Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti.

Osim magisterija i doktorata iz oblasti računarske tehnike posjeduje magisterij iz oblasti javne administracije prestižnog Harvard Univerziteta.

Predavanje prof. dr. Mirsada Hadžikadića u Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA održat će se u četvrtak, 24. maja sa početkom u 11:30 sati.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button