Sport

Rukometaš Konjuha ogorčen: Sramotno je šta su nam napravili!










Sloga je u okviru 16. kola Premijer lige BiH savladala Konjuh s 28:26, ali ovaj meč imao je i ”treće poluvrijeme”, s obzirom da su u redovima premijerligaša iz Živinica ogorčeni na suđenje sudijskog para Dražen Begić i Andrija Knezović.

Sjajno desno krilo i jedan od najboljih igrača našeg prvenstva u posljednjih nekoliko godina Davor Kadić, ističe da su Begić i Knezović direktno utjecali na rezultat u Doboju.

“Žalosno je da se ovo dešava i strašno sam razočaran onim što sam doživio u Doboju. Andrija Knezović i Dražen Begić nisu djelioci pravde, već nepravde i sramotno je šta su nam napravili u meču sa Slogom. Njih dvojica direktno su utjecali na rezultat, a to kriterij suđenja kojeg se oni drže ne postoji nigdje”, govori Kadić za SCsport.ba i nastavlja:

“Trudimo se, treniramo, imamo neke svoje ciljeve i onda dođu ljudi u crnom i sve vam bace u vodu iz nekih svojih interesa. Ovo je jedina liga u kojoj klubovi imaju želje ko da im sudi i kad je gusto svako traži svoj sudijski par. Vidim kako se piše da se sudije delegiraju, to nije delegiranje za utakmice, već ispunjavanje želja”, dodao je ogorčeni Kadić.

Ono što je izvjesno da se Konjuh neće žaliti Takmičarskoj komisiji RSBiH, jer iz ovog kluba tvrde da su se već par puta žalili, a to nije imalo razumijevanja u RSBiH.

Inače, cijena žalbe je 200 KM, a ukoliko se ona odbije onda je sljedeći korak za žalbu 500, pa 1000 KM, no klubovi obično dobiju objašnjenje od Saveza da je žalba neosnovana.

Izvor: scsport.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button