SportU fokusu

Rukometaši BiH žele novu pobjedu: Dat ćemo sve od sebe da u Tuzli uspješno završimo













Finci su u prvom meču jasno pokazali da su u stanju, u svega nekoliko minuta, “istopiti” četiri-pet golova prednosti.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas od 17 sati u tuzlanskom Mejdanu igra utakmicu 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

Nakon što su u četvrtak u finskom gradu Vantaa savladali rukometnu selekciju ove skandinavske zemlje sa 26:30, izabranici selektora Bilala Šumana danas žele pred domaćom publikom ponoviti istu stvar.

Možda će Vas zanimati i:

Pobjeda izborena u Finskoj bila je veliki iskorak ka historijskom plasman na kontinentalni šampionat koji će se održati 2020. godine, no daleko od toga da to znači da je današnji susret tek puka formalnost.

Finci su u prvom meču jasno pokazali da su u stanju za nekoliko minuta “istopiti” četiri-pet golova prednosti, no kako reče selektor Šuman u Finskoj smo obavili teži dio posla.

– Uradili smo težak dio posla, a to su dva boda u Finskoj i dat ćemo sve od sebe da i ovaj dio u Tuzli uspješno završimo. Iza nas je teška utakmica, prije svega psihološki, ali mislim da smo pokazali da smo kvalitetniji – rekao je Šuman, te naglasio da očekuje pobjedu svojih izabranika i u Mejdanu, prenosi Faktor.

U prvoj utakmici s Fincima povrijedio se Tomislav Nuić, jedino pravo lijevo krilo u našoj selekciji, no selektor će, bude li primoran, danas u tim uvrstiti mladog Enesa Keškića. Važnosti današnje utakmice svjestan je i najiskusniji igrač naše selekcije Nikola Prce. 

Lijevi bek bh. reprezentacije u Finskoj je bio prvo ime rukometnih Zmajeva s deset pogodaka, te je tako na najbolji mogući način obilježio jubilarni 100. nastup u dresu nacionalnog tima.

– U slučaju pobjede rješavamo mislim da time rješavamo 90 posto posla u kvalifikacijama – naglasio je Prce.

Pravdu u Mejdanu dijelit će sudijski par iz Turske Kursad Erdogan i Ibrahim Özdeniz, dok će delegat biti Kamer Metalari iz Sjeverne Makedonije, piše Faktor. Danas od 16 sati igra se i drugi susret iz naše kvalifikacione grupe između Bjelorusije i Češke. 

U prvom meču Bjelorusija je iznenadila Češku i slavila u gostima sa 30:31. Plasman na Evropsko prvenstvo izborit će po dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe, te četiri najbolja trećeplasirana tima.

(Hayat )



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button