Sport

Rusmir Malkočević i Ervin Rahmanović na reprezentativnim pripremama u Makarskoj










Najbolji sportista grada Tuzle za 2016. godinu, državni rekorder, seniorski prvak Balkana, Rusmir Malkočević, zajedno se sa klupskim kolegom Ervinom Rahmanovićem i trenerom Elvisom Fatićem, od 10. aprila nalazi na reprezentativnim pripremama u Makarskoj.

Pripreme u Makarskoj organizuje Atletski Savez BiH za sve potencijalne kandidate za nastup na balkanskim prvenstvima,  evropskim i svjetskim prvenstvima, sa posebnim  osvrtom  za  nastup na Timskom prvenstvu Evrope.

Možda će Vas zanimati i:

Rusmira Malkočevića ove godine očekuje najvažnije takmičenje „EVROPSKO PRVENSTVO-U23“ na kojima očekuje plasman u finale, ali i  nastup na Prvenstvu  Balkana i odbrana titule seniorskog prvaka Balkana.

Obzirom da je Rusmir Malkočević već ove godine postavio novi dvoranski rekord u disciplini 400 m, prema riječima njegovog trenera Elvisa Fatića, cilj je da se ove godine trči 400 m prepone ispod 51.00 sekunde, ali i ispunjenje olimpijske norme za nastup na Ljetnim olimpijskim igrama koje će se održati 2020. godine.

Mladi Ervin Rahmanović ove godine kao junior će nastupiti na Prvenstvu Balkana za  juniore i seniore, zatim Timskom prvesntvu Evrope , kao i na Evropskom prvenstvu za juniore.

Ove godine kada AK „Sloboda-Tehnograd“ proslavlja Jubilej 70 godina postojanja, Rusmir Malkočević, Ervin Rahmanović  su garancija da ćemo ponovo imati učesnike Olimpijskih igara.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button