Arhiva

Prijedor: Ubijen načelnik kriminalističke policije Radenko Bašić, blokiran grad










U Prijedoru je rano jutros ubijen načelnik kriminalističke policije u ovom gradu Radenko Bašić. On je ubijen hicima iz vatrenog oružja kada je krenuo na posao. 

 “Policijskoj upravi Prijedor jutros je u 6.53 časova prijavljeno da je u naselju Pećani nepoznato lice pucalo iz vatrenog oružja na drugo lice koje je tom prilikom smrtno stradalo”, navodi se u saopštenju MUP-a Republike Srpske.

Nepoznati počinilac mu je prišao s leđa i likvidirao ga. Do ubistva je došlo nešto prije sedam sati u naselju Pećani u kojem je živio Bašić.

Policija  je opkolila grad u potrazi za ubicom.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Prijedor pod nadzorom Posebnog odjeljenja Republičkog tužilaštva za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika oblika privrednog kriminala preduzimaju mjere i radnje u okviru istrage krivičnog djela teškog ubistva s ciljem pronalaska izvršioca, navodi se u saopštenju.

Grad je blokiran. Od jutros se čuju sirene i vrše se pretresi vozila, a policijski punktovi su postavljeni i u susjednim opštinama i gradovima.

Izvor
BHRT

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button