Arhiva

14.11.2019 počinje najveći inženjerski događaj u regiji ”BH Engineering weeks 2019”










Povodom ”BH Engineering weeks 2019” danas su govorili : Zlatko Berbić (direktor projekta ), Nedret Kikanović (direkotr Kantonalne privredne komore) , zatim Jasmina Numanović- Stjepanović (FIT) i Sead Jahić( direktor Udruženja mašinskih inženjera ).

Zlatko Berbić- direktor projekta
Zlatko Berbić- direktor projekta

” Pravimo dane inženjerstva , u pitanju su četiri grada u Bosni i Hercegovini koji se bave inženjerskim poslovima . 14.i 15.11.2019 g. imamo program koji je orjentisan prema proizvođačima i prema ”IT” sektoru u Tuzli , 21. i 22.11.2019 g. radimo u Bihaću, a 27.,28., i 29.11. u Banjaluci i na kraju 12.12.2019 godine u Sarajevu čime ćemo zatvoriti mjesec dana inženjerstva”. Rekao je Zlatko Berbić , direktor projekta.

Nedret Kikanović

”Ono čemu ćemo dati fokus jesu uspjesi metalne industrije Federacije Bosne i Hercegovine, a samim tim i Tuzlanskog kantona . Nakon toga govorit ćemo o tehnologiji budućnosti i umjetnoj inteligenciji te ”Bloku 7” Termoelektrane Tuzla koja je ujedno i šansa za razvoj metalne industrije u Bosni i Hercegovini.”Rekao je Nedret…

FIT je pokrenuo incijativnu uspostavu projekta ”Women in technology ” zbog malog broja žena u odnosu na muškarce u industrijama Bosne i Hercegovine .

Jasmina Numanović-Stjepanović

Cilj jeste da se osnaže mlade žene , studentice prije svega koje bi po završetku ovog projekta postale poduzetnice.  ”Mi imamo petnaest učesnica koje nose taj projekat, to su četiri tima koje imaju četiri ideje koje njima osiguravaju mogućnost samozapošljavanja”,izjavila je  Jasmina Imamović-Stjepanović

Sead Jahić

”Bit će prisutne i kompanije koje ce prezentirati svoje inovativne proizvode, a to su specijalne mašine koje dolaze iz ”FININGA” , zatim Peltonova turbina koja dolazi iz Banovića, a tu je i  dizajnerski namještaj koji dolazi iz Tešnja i naravno prva bh jahta koja dolazi iz Viteza”rekao je Sead Jahić.

Podsjećamo da  14. novembra u Tuzli  počinje najveći iženjerski događaj u regiji gdje će biti predstavljene : velike kompanije, CEO manageri, dijaspora, inovatori i kreativci svih generacija diskutovat će o raznim temama na zanimljivim predavanjima i prezentacijama i tako predstavljati najnovije trendove u praksi, tehnologiji, dizajnu i razvoju novih proizvoda koji podstiču ekonomski održiv razvoj.

Link za REGISTRACIJU možete pronaći klikom OVDJE.

 

 

 

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button