U fokusu

Zlatan Nalić, fudbalski trener i stručnjak o sinoćnjoj utakmici Milan – Roma










U derbiju 5. kola talijanskog nogometnog prvenstva Milan i Roma su na San Siru odigrali sjajnu utakmicu sa šest golova, a na koncu je završilo 3:3

Domaćin je vodio 1:0, 2:1, i 3:2, no Roma se sva tri puta vratila i na koncu izborila remi kojim je prekinula pobjedničku seriju ‘Rossonera’.

Dva gola za Milan zabio je Zlatan Ibrahimović (2, 79-11m), a jedan Alexis Saelemaekers (47), dok su strijelci za rimski sastav bili Edin Džeko (14), Jordan Veretout (71-11m) i Marash Kumbulla (84).

”Što se tiče sinoćne utakmice, dosta interesantna utakmica jer je bilo mnogo pogodaka. Narod voli da gleda pogotke, a sinoć je bilo šest golova od kojih su dva iz penala. Po mom mišljenju malo je utakmicu pokvario kontraverzni sudija.

Što se tiče utakmice izuzetno je dobra i kvalitetna po svakom osnovu. Bila je izuzetno dinamična i  puna tempa. Mislim da ova tri pogotka  koja su postignuta sa obje strane posebno su interesantne iz razloga što su u njima učestvovali i Edin Džeko i Zlatan Ibrahimović, a od njih smo to i  očekivali”, kaže za Radio Kameleon Zlatan Nalić, bosanski profesionalni fudbalski menadžer i bivši igrač.

Podsjetimo da je ovo prvi put da se susreću Edin Džeko i Ibrahimović, Ibrahimović s jedne, i Edin Džeko s druge strane…

Zlatan Nalić o Edinu Džeki i Zlatanu Ibrahimoviću…

”Ukoliko me pitate da uporedim ta dva igrača, to je dosta onako nerealno s obzirom da su svi parametri procjene ustvari na Zlatanovoj strani od marketinške vrijednosti, od vrste klubova u kojima je igrao, broja postignutih golova i ostalo… Tako da možda ako ih gledamo fudbalski, možda je ipak ta vaga na Zlatanovoj strani iako  još uvijek postoji jedan dio segmenta gdje Džeko može da bude mnogo uspješniji od Zlatana, a to je u reprezentativnom kontekstu gdje mu je ukoliko se ne varam potrebno možda šest ili sedam utakmica da bi nadmašio Zlatana Ibrahimovića”.

Za one koji ne znaju…

Edin Džeko je bosanskohercegovački nogometaš. Trenutačno nastupa za Romu na poziciji napadača.

Zlatan Ibrahimovic švedski je nogometaš koji trenutačno igra za talijanski Milan.

”Dva izuzetno meni draga momka koje poznajem lično i u privatnom životu, a i u njihovoj fudbalskoj karijeri. Ni jedan od njih nije imao jednostavan put. Džeko je postigao sve u teškim uslovima, sve što je uspio da napravi u svom poslu, napravio je isključivo kvalitetom i svojim zalaganjem.  Zlatan Ibrahimović isto tako nije imao jednostavan put iz razloga što je on, uprkos tome što je Šveđanin, ipak  doživotni stranac u toj svojoj zemlji, a znate da u zemlji gdje ste stranac nije lako uspjeti, a on je ipak srušio sve te barijere i uspio da napravi jako dobru karijeru. U suštini dva izuzetno dobra napadača koji su obilježili posljednju deceniju fudbala u svijetu, koji su igrali na najvišem mogućem nivou i po mom mišljenju koji su postali simbol liderstva i fudbalske vještine u cijelom svijetu i ja sam jako ponosan na obojicu”, dodao je Nalić.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button