Crna hronika

Još jedna eksplozija uznemirila građane Sarajeva










Još jedna eksplozija uznemirila je građane Sarajeva. Kako je potvrđeno u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, eksplozija se desila u 3:00 sata u naselju Grbavica u ulici Behdžeta Mutevelića.

Prema nezvaničnim informacijama, eksplozivna naprava bačena je na jedan lokalni kafić. Policija još uvijek vrši uviđaj, a prema prvim informacijama nije bilo povrijeđenih. Na objektu je načinjena materijalna šteta.

Ovo je treća eksplozija koja je uznemirila građane Sarajeva u posljednjih nekoliko dana. 8. decembra 2016. godine u 21:50 sati obaviještena je da su u ulici Tijesna u općini Centar Sarajevo nepoznate osobe bacile ručnu bombu tzv. “kašikaru”, ispred garaže u vlasništvu J. A. iz Sarajeva. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok su oštećena dva putnička motorna vozila.

Dva dana kasnije, eksplozivna naprava aktivirana je i u Buča Potoku. Naime, oko 22.30 sati, Policijska stanica Novi Grad obaviještena je da su nepoznate osobe u ulici Radenka Abazovića 11, u dvorište kuće vlasništvo osobe inicijala T. S. bacile i aktivirale eksplozivnu napravu.

Više detalja bit će objavljeno naknadno.

 

 

 

 

Izvor: N1



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button