KulturaZanimljivosti i zabava

Tarantino priprema novi i vjerojatno posljednji film










Redatelj Quentin Tarantino navodno je već započeo s pripremom svog novog i vjerojatno posljednjeg filma.

Navodno će se zvati The Movie Critic, kako tvrdi The Hollywood Reporter, a javljaju i da će s režiranjem krenuti negdje na jesen.

Možda će Vas zanimati i:

Detalji filma za sada nisu poznati, ali anonimni izvori tvrde da će radnja biti smještena u 70-e godine i da će glavna uloga pripasti ženskoj osobi. Daljnja nagađanja kažu da će radnja možda biti vezana za Pauline Kael, slavnu filmsku kritičarku koja je pisala za The New Yorker od 1968. do 1991. godine. Kael je bila na glasu kao opaka kritičarka koja nije prezala od toga da uđe u konflikt s redateljima i filmašima.

The warrior critic: in praise of Pauline Kael | Movies | The Guardian

Poznato je da je Tarantino njezin obožavatelj, a radnja filma mogla bi se odnositi na razdoblje u kojem je Kael bila konzultantica za Paramount. No to su samo nagađanja.

Isto tako, izvori su za The Hollywood Reporter rekli kako bi film mogao snimati Sony, koji je distribuirao Tarantinov posljednji, Oscarom nagrađeni film Once Upon A Time In Hollywood.

Pa ipak, ono što Tarantinove fanove najviše brine jest činjenica da bi mu ovo mogao biti posljednji film. Tarantino je često isticao da će se povući kada napravi deset filmova, a dosad ih je snimio devet, ako računamo Kill Bill vol. 1 i 2 kao jedno djelo.

“Dobro sam upoznat s poviješću kinematografije i filmaši su sve gori i gori. Don Siegel je 1979. godine snimio Escape from Alcatraz, to je bila filmčina i da mu je bar to bio posljednji film. Ali onda je snimio dva loša i upropastio je sve”, rekao je Tarantino 2021. godine kod Billa Mahera.

Tarantino je svojevremeno izjavio da većina redatelja karijeru završi nekim “katastrofalnim filmom” i da je možda on svoju trebao završiti s Once Upon A Time In Hollywood.

“Jako rijetko se dogodi da redatelj završi karijeru dobrim filmom. Većina ih zapravo završi snimanjem nekog sranja. Možda je ipak bolje da ja ne snimam više nakon Once Upon A Timea, to bi bio krasan završetak moje karijere”, rekao je Tarantino u Pure Cinema Podcastu.

 



Izvor
index.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button