Politika

Nezavisna lista “Glasam za Tuzlu” na kafi sa uglednim Tuzlacima










Nezavisni kandidat za gradonačelnika Tuzle, Zlatko Berbić, upriličio je prijateljsko druženje sa uglednim građanima Tuzle iza kojih je uspješan radni vijek.  Berbić je ovakvo druženje smatrao neophodnim, budući da ljudi sa uspješnim radnim vijekom iza sebe, sigurno imaju dobre prijedloge i rješenja za probleme koji se tiču starijih građana Tuzle, ali i drugih populacija.

“Želim vas zamoliti da porazgovaramo o rješavanju problema u Tuzli, želim da čujem vaša mišljenja o problemima populacije preko 50-60 godina”, obratio se Zlatko Berbić na početku druženja.

U ugodnoj atmosferi caffe-a Zodijak, ispijajući prijepodnevnu kafu, nezavisni kandidati Nezavisne liste “Glasam za Tuzlu”, iznijeli su ideju o otvarnju još jednog doma zdravlja u istočnom dijelu grada, centra za hitnu medicinsku pomoć, urgentnog centra, te centra za dojku, koje smatraju prijeko potrebnima kako bi pacijenti – građani dobili još kvalitetniju zdravstvenu zaštitu.

“Domovi zdravlja su pretrpani, sve norme su premašene. U deficitu smo s osobljem i prostorom što nas uveliko onemogućava da našim pacijentima pružamo usluge kojima bi bili puno zadovoljniji, no što su sada. Mislim da će ovakve projekte podržati svi građani ovog grada”, istakla je dr.Sanda Kreitmayer Peštić, nosilac Nezavisne liste, te dodala da broj oboljelih žena od raka dojke obavezuje vladajuću strukturu na otvaranje posebne ustanove za pružanje pomoći i njege oboljelima od ove bolesti.

Pored ove, pokrenute su i druge teme, koje su prisutni komentarisali i za koje Zlatko Berbić, kao kandidat za gradonačelnika Tuzle, smatra da može razjasniti i doći do boljih rješenja, kombinujući moderan pogled na upravljanje gradom i dugogodišnja iskustva cijenjenih i uspješnih Tuzlaka.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button