Lifestyle

Goran Emkić : Spreman sam za sve nove izazove i sva nova iskustva










Biti DJ danas je jedan od najtraženijih i najboljih poslova. Svakako posao DJ je zabavan, ali da li je to tako provjerili smo sa Goranom Emkićem, jednim od njaboljih mladih DJ-eva.

Zbog čega ta ljubav prema stvaranju takve vrste muzike i šta je bilo presudno za tvoju odluku?

Možda će Vas zanimati i:

-To mi se dopalo, ta atmosfera, ti ljudi. Od početka stvarala se neka ljubav i intezivno hodam po partijima nekih 5-6 godina. 2Svugdje sam bio, svašta sam vidio i to me nekako privuklo i htio sam da istražim više nešto o toj muzici.

Kada i gdje ti se pružila prva prilika?

-Prvu šansu sam dobio u Clubu Viva. Tu sam prvi put dotaknuo kontrolere i tu su mi bili prvi startovi. Puštali su me nekih 15 minuta, da se igram, dok nije nikog bilo (smijeh), ali ubrzo kroz nekih mjeseca dana sam dobio ozbiljniju šansu i tu počeo raditi.

Kako opisuješ prošlu 2015. godinu?

-Mogu reći da je ova 2015. godina bila prva profesionalna DJ godina i bio sam svugdje i vidio sam svašta.

Da li si nastupao van granica BiH?

-Pa mogu se pohvaliti da sam svirao u četiri države, Slovenija, Hrvatska, Srbija i Bosna i Hercegovina. Mnogo gradova obišao, mnogo svirki. To je nešto što me ispunjava i što volim da radim i mogu reći da sam sve te DJ-eve koje sam kao klinac pratio i slušao, bio u prilici da sviram rame uz rame sa njima na festivalima.

Da li ima neki party koji bi izdvojio?

-Prošle godine sam vrtio jedan party u Sloveniji koji se zove Eco festival i tu sam baš sa nekim legendama techno muzike imao šansu da dijelim binu i to je nekako za mene momenat koji me ispunio pozitivnom energijom i to je neki presudan momenat kada sam odlučio da se ozbiljnije bavim ovim pozivom.

Šta očekuješ od ove nove 2016. godine?5

-Ova 2016. godina je još bolje počela i već imam od sredine januara do sredine marta ugovorene partije u više gradova. Sudeći po početku bit će još jača i još bolja godina, tako da se radujem. Spreman sam za sve nove izazove i sva nova iskustva koje će mi donijeti ova nova 2016. godina.

Poruka Kameleoncima?

– Sretna vam 2016. godina i budite mi uvijek veseli, nasmijani i sretni.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button