Sport

SLOGA ILI OLIMPIK: Ko će u Premijer ligu BiH?










Fudbaleri Sloge poraženi su jučer od Veleža na svom terenu rezultatom 1:2, te sebi zakomplikovali situaciju kada je borba za plasman u Premijer ligu BiH u pitanju.

Trijumfom nad Travnikom 3:1, Olimpik sada ima svega dva boda zaostatka za timom iz Simin Hana, pa smo sigurni da će u posljednja tri kola Prve nogometne lige FBiH biti veoma zanimljivo.

I pored svega, Sloga i dalje ima sve u svojim rukama, a do kraja sezone morali bi slaviti u sve tri utakmice. Prva je već u srijedu kod nezgodne Čapljine, dok u subotu u Simin Han stiže Igman koji je bori za opstanak. U zadnjem, 30. kolu Sloga će na gostovanje kod kantonalnog rivala u Živinice, ekipi Slavena.

Što se Olimpika tiče, sarajevski klub u srijedu gostuje u Visokom kod Bosne, zatim u subotu dočekuje Iskru iz Bugojna, dok u posljednjem kolu idu na teško gostovanje Rudaru u Kakanj.

Podsjetimo, Sloga ima 57 bodova, Olimpik 55, a trećeplasirani Velež skupio je do sada 49 bodova. Plasman u Premijer ligu BiH izborit će samo prvoplasirana ekipa u Prvoj ligi FBiH.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button