Lifestyle

Ovo je najgori datum za vaše vjenčanje










Vjenčanje, često opisivano kao jedan od najvažnijih trenutaka u životu, može biti predmet pažljivog promišljanja, pa čak i znanstvenog proučavanja.

 

Na Univerzitetu u Melburnu provedeno je dugogodišnje istraživanje, koje je obuhvatilo 14 godina, s ciljem da se otkrije koje godine brakovi najčešće uspijevaju te koji su to datumi koji često rezultiraju neuspjehom braka.

Ispitivanje je koristilo holandski registar, a rezultati su iznenađujući. Naučnici su posebno analizirali podatke vezane uz razvode i zaključili da postoji jedan posebno “nesretan” datum za vjenčanja – Dan zaljubljenih, 14. februar.

Prema statističkim podacima, parovi koji su izabrali ovaj romantični datum za svoje vjenčanje suočili su se s čak pet puta većim rizikom od razvoda u usporedbi s drugim datumima. Na taj dan, 41% parova završilo je svoj brak razvodom.

No, iznenađenja ne staju samo na Danu zaljubljenih. Istraživanje je također identificiralo druge datume s visokim postotkom razvoda. 8. kolovoza i 11. studenog također su se pokazali kao “nesretni” datumi, uz značajan broj parova koji su doživjeli neuspjehe u braku nakon vjenčanja upravo tih dana.

Ako se pripremate za korak prema braku, možda biste trebali obratiti pažnju na ove znanstveno potkrijepljene podatke i razmotriti alternative kako biste izbjegli potencijalne zamke. Nije sve u ljubavi, kaže znanost – ponekad je i odabir pravog datuma ključan za dug i sretan brak.

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button