Sport

Baždarević odgovorio Halilhodžiću: Moja opsesija je samo jedna










Nakon što je selektor Japana, Vahid Halilhodžić, izjavio da bi bio razočaran da BiH na Kirin kupu ne nastupi u najjačem sastavu, uslijedio je i odgovor našeg selektora Mehmeda Baždarevića.

“Ne znam kakva je logika da vodim Džeka ili Pjanića u Japan i da ih izvedem na teren nauštrb novih fudbalera kojima trebaju utakmice visokog nivoa, kako bi napredovali. Ne pričam niti o ugovorima niti o novcu, jer me to ne zanima. Moja opsesija je samo jedna, otići na Svjetsko prvensvo 2018. u Rusiji i ne dozvoliti da se desi još jedan neuspjeh kao u prošlim kvalifikacijama. A šta će reći selektori Bugarske, Danske i Japana za ekipu koju ću voditi, to me ne interesuje. Ja se ne pripremam za Kirin kup, nego za kvalifikacije”, rekao je Meša za Dnevni avaz, te dodao:

Možda će Vas zanimati i:

“Ja sam zajedno sa stručnim štabom donio odluku ko će igrati protiv Španije, a ko će ići na Kirin kup. Gledao sam isključivo fudbalski interes naše reprezentacije i fudbalera. Mi se ne pripremamo za Kirin kup, nego za kvalifikacije i želimo iskoristiti svaku priliku da na djelu vidimo i one druge igrače koji zaslužuju šansu, kao i fudbalere iz Premijer lige BiH koji nemaju mnogo prilike da se pokažu. Želim vidjeti na koga sutra mogu računati, da se ne desi da, ako u kvalifikacijama bude puno povreda, nemam zamjenu, jer nikoga nisam vidio na djelu u jakoj utakmici”, kaže Baždarević.

Izvor: AVAZ



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button