Valter Tuzlanski

Sutra počinju letovi Lumiwingsa iz Tuzle: Prvi let za Švedsku










Grčka aviokompanija Lumiwings sutra ujutro će krenuti sa operacijama sa Međunarodnog aerodroma Tuzla. Prvi letovi su planirani za švedske gradove Halmstad i Stockholm.

U utorak 19. decembra uslijedit će i prvi let za holandski Maastricht, a 20. decembra i za njemački Saarbrucken i danski Esbjerg.

Možda će Vas zanimati i:

“Za dvije sedmice, otkako je počela prodaja karata, Međunarodni aerodrom Tuzla prodao je blizu 3.000 karata. Imajući u vidu da je u pitanju jako kratak period, mi smo vrlo zadovoljni”, kazao je za Vijesti.ba Dževad Halilčević, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Nakon letova za EU, uprava aerodroma očekuje uvođenje letova za Tursku.

“Mi smo dobili slotove, još čekao odobrenje i krećemo sa Turskom. To je dogovoreno, ali sad je u pitanju birokratija. Jer treba promijeniti naziv kompanije jer je planiran Air Montenegro, sad je Lumiwings. Početkom godine kreću letovi za Istanbul”, zaključuje Halilčević.

Podsjećamo, nakon što je Vlada TK osigurala 2,5 miliona KM kao podršku ovom projektu, aerodrom Tuzla je raspisao javni poziv za sve aviokompanije koje imaju interesa i žele uspostaviti, ili obnoviti letove iz Tuzle prema drugim destinacijama, a ponuda aviokompanije Lumiwings proglašena je najpovoljnijom.

Ovim će aerodrom Tuzla, ali prije svega građani Tuzlanskog kantona, BH dijaspore kao i svi oni koji su u prethodnom periodu koristili usluge tuzlanskog aerodroma, ponovo imati na raspolaganju avio-linije i letove koji su ostali upražnjeni nakon što je aviokompanija Wizz Air povukla svoja dva bazna aviona.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button