Zanimljivosti i zabava

Dino Merlin podnio neopozivu ostavku iz AMUS-a zato što nije bila puna sala










Čarobnjak sa Alifakovca, koji je već nekoliko godina na čelu Skupštine AMUSA, sinoć je u Hotelu Bristol podnio neopozivu ostavku zato što nije bilo kvoruma za glasanja i zato što je sala bila gotovo prazna.

“Šta vi mislite?! Ja ovdje da dolazim i sjedim za mizernih par hiljada a da dođe svega desetak autora, te da ne mogu održati sjednicu? Ovo je sramota, ja punim stadione širom svijeta od Katara do Amerike i ovo da mi prirede?!

Pa meni više ljudi prisustvuje na probi nego što ih je bilo danas. Šta ste očekivali da uradim? Ja ne želim da kažem dobar dan bez pune sale, a kamoli da vodim debatu. Ovo je nepodnošljivo. Ja ne da se neću vratiti u Skupštinu, nego neću više biti član Asocijacije. Osnovat ću svoju agenciju za autorska prava”, ljutito je rekao Dino Merlin.

Navodno je Dino poslao hospitaliti i raider listu povodom održavanja skupštine, te uslove pod kojima on radi.

“Ja sam striktno naglasio kakav ketering da me čeka, koji mikrofoni da budu, pošto ja pjevam na SHURE-u SM-58, a izjave dajem na Philipsu One Pro zbog različite kvalitete zvuka. Također mora biti bluetooth kako bi mogao hodati po sali. Tražio sam adekvatnu stolicu, malo voća i pakovanje vode, peškir i garderobu. Ništa ama baš ništa nisu osigurali. Ovo je sramota da jedan hram, jedna sveta kuća kao što bi trebao biti AMUS za nas umjetnike ovako postupa”, dodao je Merlin.

Kada smo pokušali saznati šta je sa ovogodišnjim tantijemima, rekao je da je to totalno nebitno pored gore navedenih problema.

Napomena: Tekst je satiričnog karaktera, svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.

Šatro.info



Back to top button