Sport

FOTO Izabrani najbolji pojedinci takmičenja u organizaciji NS/FS BiH: Miroslav Stevanović najbolji igrač!










Najbolji igrač BH Telecom Premijer lige BiH za sezonu 2016/2017. je napadač Željezničara Miroslav Stevanović. Treneri i kapiteni klubova našeg elitnog fudbalskog takmičenja najviše glasova su dali bh reprezentativcu koji je iza sebe ostavio Tomislava Tomića (Zrinjski) i Harisa Duljevića (Sarajevo).

Nagradu je Stevanoviću uručio prvi potpredsjednik NS/FS BiH Milorad Sofrenić, a igrač je izrazio zadovoljstvo zbog priznanja:

Možda će Vas zanimati i:

„Želio bih da se zahvalim svima koji su glasali za mene, ali i saigračima iz kluba, kao i stručnom štabu. Sigurno je da bez njihove pomoći ne bi bilo moguće doći do ovog. To je jedna lijepa i pozitivna stvar za mene koja će mi biti podstrek u nastavku karijere. Ovaj trofej posvećujem svojim roditeljima i sestri koji su uvijek bili uz mene.“

Stevanović je treći igrač koji je dobio ovu nagradu, a prije njega priznanja za najbljeg fudbalera bh šampionata su osvajali Wagner Santos Lago i Zajko Zeba.

Najbolji golman Premijer lige je Kenan Pirić iz Zrinjskog. Ovaj čuvar mreže se nalazi i na spisku selektora Mehmeda Baždarevića za utakmicu sa Grčkom, a u prvom dijelu sezone je branio za tuzlansku Slobodu.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam izabran za najboljeg golmana Premijer lige. Hvala trenerima i kapitenima što su glasali za mene“, izjavio je Pirić.

Najbolji strijelac u ovoj sezoni je Ivan Lendrić iz Željezničara koji je 19 puta loptu slao u protivničke mreže.

Lendrić je nakon uručenja nagrade rekao: „Hvala saigračima koji su mi omogućili da budem najboljim strijelcem PL i želim sreću reprezentaciji BiH, nadam se da će pobijediti Grčku.”

Nagrada za najboljeg trenera otišla je Mehmedu Janjošu iz Sarajeva.

„Zadovoljstvo mi je što sam dobio ovu nagradu, pogotovo jer ona dolazi od trenera i kapitena naše lige. Koristim ovu priliku i da poželim sreću našoj reprezentaciji u utakmici sa Grčkom”, rekao je Janjoš.

FK Radnik iz Bijeljine dobio je priznanje za fair-play.

Najbolja igračica Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine ove godine je Nikolina Milović iz Radnik Bumeranga, dok je nagradu za najbolju golmanicu po drugi put osvojila bh reprezentativka Almina Hodžić iz SFK 2000 Sarajevo.

Najbolji igrač futsala je Marijo Aladžić, član prvaka BiH i osvajača Kup-a Mostar SG Staklorada. Odličje za najboljeg golmana Premijer futsal lige po treći put je otišlo u ruke golmana Centra Bahrudina Omerbegovića, saopćeno je iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.



Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button