Sport

Karatisti Sandro i Stefani Krešić ponovo briljirali i potvrdili svoje pozicije u vrhu Evropskog karatea










U subotu je u Međimurju održan 21. Međunarodni karate turnir Međimurje Open, na kojem je nastupilo 11 zemalja sa 1100 takmičara iz 112 klubova, po čemu je ovo do sada najprestižniji turnir u regionu.

Karate klub “DO” Tuzla, kao jedini klub iz Tuzlanskog kantona i Grada Tuzla, predstavljala su četiri takmičara inače reprezentativci BiH, koji su na ovom turniru briljirali, te osvojili jednu zlatnu i dvije bronzane medalje, te na najbolji mogući način otvorili ovu polusezonu u karate.

Možda će Vas zanimati i:

Sandro Krešić je i ovoga puta pokazao da nije slučajno prvak države, Balkana i treći u svijetu osvojivši prvo mjesto i zlatnu medalju u kategoriji  Mlađi kadeti +57, čime zadržava primat najboljeg u Evropi.

Stefani Krešić je radila svoju juniorsku kategoriju +59 kg u koji je nedavno ušla te u najjačoj kategoriji pored dvije Hrvatske pravakinje dolazi do bronzane medalje.

Pored njene standarne kategorije Stefani smo probali u apsolutnoj kategoriji Seniorke, gdje je iako mlađa i po nekoliko godina od svoji protivnica pokazala da u ovom trenutku spade među prve u Evropi i svijetu  osvojivši i u ovoj kategoriji bronzanu medalju, čime nastavlja traku ka ostvarivanju norme za plasman za Olimpijske igre.

Dvoje mlađih kadeta Meliha Đulović i Hašim Bešić na žalost nisu uspjeli uzeti medalje izgubivši mečeve u repasažu te su osvojili peta mjesta.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button