BiH

MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrdio: Policajci udaljeni sa dužnosti










Bosnu i Hercegovinu potresao je snimak nadzornih kamera gdje se vidi kako dvojica policijskih službenika brutalno udaraju momka.

Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, rekao je da se u vezi ovog slučaja uveliko radi, a da su dva policajca već udaljena sa dužnosti:

Možda će Vas zanimati i:

“MUP HNK najoštrije osuđuje brutalni ispad policijskih službenika koji se dogodio dana 10.4.2021.godine u 23,05 sati, a za kojeg nema opravdanja. Radi se o klasičnom primjeru prekoračenja ovlaštenja i policijskog kodeksa, zbog čega se duboko izvinjavamo cjelokupnoj javnosti, a posebno mladiću prema kojem se postupalo. Dvojica policijskih službenika su odmah udaljeni sa dužnosti, pokrenuta je unutrašnja istraga u kojoj će se istražiti svi aspekti ovakvog ponašanja, te utvrditi postojanje elemenata krivične odgovornosti policijskih službenika. Početna informacija o događaju je proslijeđena i Tužilaštvu HNK. Ovakvom ponašanju i ovakvim licima ne može i ne smije biti mjesto među policijskim službenicima”rekao je Ljudevit Marić.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button