TehnologijaTuzlaU fokusu

YouTuber Amir Hadžić na NEXUS FESTIVALU u Tuzli: Žalosno je da mi zaradimo više od rudara, inženjera ili doktora (FOTO)










Treći Nexus Gaming Festival svečano je počeo u četvrtak u Tuzli, a danas su krenuli prvi zabavni i edukativni sadržaji prema planu i programu.

“Ove godine imamo veliki broj YouTubera i sadržaje koji su bitni za hardver u gejmingu koje prezentira Genelec. Osim toga, imamo turnire u igrama League of Legends, PES i FIFA 2018, tako da svi koji su zainteresovani mogu doći da se prijave na turnire. Tu su i najnovije igre iz BiH, firmi koje se lagano probijaju na tržište”, istakao je Boris Balta, organizator Nexus Festivala, te dodao:

“Mi smo prvi krenuli promovisati YouTubere. Tada za YouTube scenu u BiH niko nije znao, tako da se može reći da smo mi začeli scenu YouTube scene u našoj zemlji”, kaže Balta.

Danas smo mogli vidjeti dosta toga zanimljivog na Nexus Festivalu. Gejming raja svoje prste na džojsticima i kompjuterskim miševima isprobavala je na raznim igrama poput NBA, FIFA, PES, Counter Strike…

Mnogo pažnje privukli su i YouTuberi, a jedan od njih je i Amir Hadžić iz Gračanice, koji je sa preko 200.000 subscribera postao jedan od najpoznatijih u ovom poslu. Iako, Amir za Kameleon kaže da to nije posao, već lifestyle…

“Inspiracije mi nikada ne može nestati, s obzirom na to gdje živimo i šta se sve dešava oko nas. To su uglavnom socijalne teme koje ja provučem kroz humor i na kraju izvučem neku kvalitetnu pouku. Ovo nije posao, to je lifestyle od koga se dobro može živjeti. Žalosno je da mi YouTuberi više zaradimo od rudara, inženjera ili doktora, ali tako je…”, rekao nam je Hadžić, dodavši kako sama priprema jedne te,e traje dugo, čak i do pet sati, snimanje dva sata, a montaža do 12 sati.

Danas se na Nexus Festivalu održava FIFA 2018 turnir i edukacije sa YouTuberima, a festival se završava u subotu sa također bogatim sadržajem.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button