Svijet

Američki mediji objavili nove dokaze o pedofiliji Michaela Jacksona










Michael Jackson je imao veliku kolekciju dječje pornografije na svom ranču Neverland, stoji u policijskim izvještajima iz 2003. godine, do kojih su američki mediji tek sada došli.

Prema policijskim izvještajima, samo u Jacksonovoj spavaćoj sobi i kupatilu pronađeno je barem sedam kolekcija fotografija i snimaka na kojima se nalaze dječaci tinejdžerskih godina – u nekim slučajevima i mlađi, potpuno nagi ili djelimično odjeveni.

Možda će Vas zanimati i:

michael jackson 1

Jedna od kolekcija opisana je u sudskim papirima kao “golišave fotografije tinejdžera s kraja 19. vjeka”. Pretres Jacksonove kuće dogodio se u novembru 2003. godine, dok je pjevač bio u Las Vegasu. Nalog za hapšenje izdat je istog dana, a Jackson se sam predao policiji odmah po povratku u Kaliforniju.

“Dokumenti su razotkrili Jacksona kao manipulativnog predatora ludog za seksom i drogom, koji je koristio krv, užase i seksualno eksplicitne fotografije žrtvovanja životinja i perverznog seksa odraslih, kako bi djecu povinovao svojoj volji”,  rekao je jedan od istraživača ovog slučaja koji nije imenovan za Radar Online.

michael jackson 2

Radar Online razgovarao je sa Ronom Zonenom, asistentom gradskog tužioca u Santa Barbari, jer je on bio u timu koji je Jacksona izveo pred sud:

“Michael je priznao da je vodio jedno po jedno dete u krevet tokom dužeg perioda vremena. Identifikovali smo pet različitih dječaka koji su tvrdili da ih je Jackson zlostavljao. Prema mom mišljenju, nema sumnje da je Michael kriv za zlostavljanje djece”, rekao je Zonen.

Međutim, on je oslobođen 2005. godine i to po osnovu svih sedam tačaka optužnice, koja uključuje zlostavljanje djece i opijanje djece mlađe od 14 godina.

KAMELEON.BA

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button