BiHVijesti

Prvi put nakon više od 40 godina u jednoj opštini u BiH izgrađena fabrika, traže se radnici

Projekat vrijedan 20 miliona eura










Kamen temeljac za moderni proizvodni pogon tvornice GS-Rama položen je tačno prije godinu dana. Radovi su od tada na ovom velebnom zdanju konstantni, a u poslovnoj zoni “Izlaz” svakim su danom sve vidljiviji dio tvornice za proizvodnju, kao i upravna zgrada.

Rama je tako nakon 40 godina dočekala početak izgradnje modernog proizvodnog pogona, a Povelju koja je tog dana ubačena u temelje u metalnoj kapsuli, potpisali su: Snježana Köpruner, direktorica “GS-HOLDING“ GmbH Regensburg iz Njemačke, suradnici iz tvrtke Liebherr iz Bischofshofena, Helmut Kaindlom i Hannes Rieser i načelnik opštine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević, piše Ramski vjesnik.

Građevinski radovi na proizvodnoj hali su pri kraju. Nakon svih armirano-betonskih radova i montaže zadnjeg dijela krovne konstrukcije, paralelno su se izvodili radovi na postavljanju fasadnih i krovnih panela.

Možda će Vas zanimati i:

Urađeni su vodovod i kanalizacija, kao i elektro i strojarske instalacije, što je preduvjet za instalaciju strojeva koji će se koristiti u proizvodnji.

Ugovor za izgradnju je potpisan u septembru 2022. godine. Projekt je ovo u vrijednosti oko 20 miliona eura. Kompleks moderne arhitekture prostire se na deset hiljada metara kvadratnih i namijenjen je radu od 200 do 250 radnika. Općina Prozor-Rama u ovom projektu učestvuje finansijskom podrškom od dva miliona KM.

U toku su završni radovi na proizvodnom pogonu i montaži armirano-betonskih elementata.

Za potrebe rada u novoj tvornici “GS-Rama” d.o.o. trenutno je aktivno 50 radnika, od kojih je manji dio na obuci, dok je većina spremna za samostalan rad.

Zbog povećanja obima posla i popunjavanje novih radnih mjesta za potrebe otvaranja nove kompanije “GS-Rama” d.o.o. objavljuje oglas za prijem proizvodnih radnika na radna mjesta:

Bravar

Zavarivač

CNC Operater

Uvjeti koje kandidati trebaju ispunjavati:

SSS (KV/VKV) tehničkog smjera,

poželjno radno iskustvo (u metalnoj industriji),

posjedovanje komunikacijskih i organizacijskih sposobnosti,



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button