BiHVijesti

Bosanskohercegovački učenici briljirali na IFEST međunarodnom takmičenju u Tunisu, ukupno 10 osvojenih medalja!










Učenici Richmond Park Koledža Sarajevo i Richmond Park Međunarodne srednje škole Tuzla ostvarili su sjajne rezultate na međunarodnom takmičenju “IFEST 2019”.

Radi se o međunarodnom natjecanju iz nauke, inženjeringa i tehnologije tradicionalno organizovanom u Tunisu čiji je cilj inspirisati intelektualnu znatiželju u mladim umovima širom svijeta. Učenici mogu pokazati svoje znanje iz nauke i tehnologije te inženjeringa. Takmičenje je trajalo 9 dana gdje je preko 1000 učesnika sa svojih 250 projekata predstavljalo 32 različite zemlje poput Meksika, Brazila, Ukrajine, Tunisa, Rusije, Južne Afrike, Belgije, Kine, Francuske, Italije itd.

Bosna i Hercegovina može biti ponosna na naše mlade talente iz Sarajeva i Tuzle u pratnji mentora Tarika Sulića i Dženana Omazića koji su osvojili zavidne rezultate. Ukupno smo osvojili 1 zlatnu medalju, 3 srebrne i 4 bronzane medalje te tako još jednom dokazali kako se rad i trud talentovanih bosanskohercegovačkih učenika prepoznaje širom svijeta.

Osvojena Grand Gold Science Talent Award je specifična jer je projekat proglašen za drugi najbolji od svih 250 prijavljenih.

 



Back to top button