PromoTuzla

Visokoškolska ustanova FINra – Jedinstvena u regionu













Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra u Tuzli je u proteklih pet godina uspješnog rada prepoznata kao visokoškolska ustanova,  koja je unijela jedan novi kvalitet u visoko obrazovanje u Bosni i Hercegovini i regionu.

Jedinstven spoj teorije i prakse je ključna karakteristika Nastavnog plana i programa na FINra, gdje kroz savremeno i inovativno obrazovanje studenti stiču znanja i vještine prepoznatljive i tražene na tržištu rada.

U toku je upis šeste generacije redovnih i vanrednih studenata u akademsku 2021/2022. na studijski program Finansije i računovodstvo, dok na studijski program Računarstvo i informatika se upisuje druga generacija studenata.

FINra je za vanredne studente kreirala poseban koncept nastave van radnog vremena i Online, čime je omogućen upis i studiranje na FINra studentima iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, kao i inostranstva.

Omogućen je prelazak studenata sa drugih visokoškolskih ustanova i fakulteta na I, II, III i IV godinu studijskog programa Finansije i računovodstvo, dok na studijski program Računarstvo i informatika studenti mogu preći na I i II godinu studija.

Velika je zainteresovanost za nastavak studiranja i upis na IV godinu studijskog programa Finansije i računovodstvo za osobe koje imaju završenu trogodišnju školu sa ostvarenih 180 ECTS, kako bi zaokružili svoje fakultetsko obrazovanje i stekli akademsku diplomu sa 240 ECTS bodova.

FINra obrazuje vrhunske stručnjake za finansije i računovodstvo, odnosno vrhunske programere sa znanjima iz ekonomije.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button